Eerder kon je al mijn 7 horror kijktips op Disney+ lezen, nu gaan we door naar Netflix. Dus mocht je willen griezelen dan heb ik nog een paar aanraders voor je.

HALLOWEEN (2018) | RECENSIE
MET: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Will Patton
Halloween Ends draait nu in de bioscoop, maar mocht je de eerste van de drie recente Halloween films niet gezien hebben dan is deze gewoon op Netflix te vinden. Veertig jaar na de gebeurtenissen uit de originele Halloween komt Laurie (Curtis) haar grootste nachtmerrie weer onder ogen: Michael Myers.

THE AMITYVILLE HORROR (2005)
MET: Ryan Reynolds, Melissa George, Chloë Grace Moretz
Productiemaatschappij Platinum Dunes was zo’n 15 jaar geleden verantwoordelijk voor (bijna) alle grote remakes van die tijd als The Texas Chainsaw Massacre, Friday the 13th en A Nightmare on Elm Street. Zo ook voor deze nieuwe verfilming van The Amityville Horror, wat gebaseerd is op het verhaal van George en Kathy Lutz. De familie Lutz, incl. 3 kinderen, nemen hun intrek in hun droomhuis, maar worden al snel geplaagd door paranormale activiteiten. Wil je Ryan Reynolds eens in een heel andere rol zien? Dan moet je zeker Amityville een kans geven.

HAPPY DEATH DAY 2U (2019) | RECENSIE
MET: Jessica Rothe, Israel Broussard, Rachel Matthews
Happy Death Day is één van mijn favoriete horrorfilms van de afgelopen jaren. Horror kan ik deze sequel eigenlijk niet noemen. Het is meer scifi en komedie, maar het borduurt wel voort op de gebeurtenissen uit het eerste deel. Dus mocht je een fan zijn van de eerste Happy Death Day dan kan ik je deze sequel zeker aanraden. Als is het alleen maar voor Jessica Rothe’s heerlijke rol als final girl Tree.

CAM (2018) | RECENSIE
MET: Madeline Brewer, Melora Walters
Cam is minder bekend dan de overige films op deze lijst, maar ook het bekijken waard. Alice is een populaire camgirl onder de naam Lola. Op een dag wordt Lola’s account overgenomen door een dubbelganger. Verwacht hier geen slasher, maar eerder een vleugje Black Mirror met uitstekend spel van The Handmaid’s Tale actrice Madeline Brewer.

I SEE YOU (2019) | RECENSIE
MET: Helen Hunt, Jon Tenney, Judah Lewis
Heb je zin in een spannende film vol verrassingen dan is I See You een aanrader. Wanneer een rechercheur de verdwijning van een jongetje onderzoekt, wordt zijn gezin geplaagd door vreemde gebeurtenissen. Meer kan ik er niet over zeggen; je moet het zelf maar beleven.

ESCAPE ROOM: TOURNAMENT OF CHAMPIONS (2021) | RECENSIE
MET: Taylor Russell, Logan Miller, Holland Roden
We eindigen met een guilty pleasure! Tournament of Champions gaat verder waar Escape Room eindigde. Zoey en Ben gaan op zoek naar bewijs om de organisatie achter de dodelijke escape room verantwoordelijk te stellen. Dit is niet de beste film op de lijst, maar wel prima vermaak!

Ook te zien op Netflix: Mandy, The Crazies, The Purge, The Babysitter en de Fear Street trilogie.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *