Het is bijna Halloween dus de perfecte tijd om horrorfilms te kijken! Hier zijn mijn aanraders die nu op Disney+ te vinden zijn:

READY OR NOT (2019)
MET: Samara Weaving, Adam Brody, Henry Czerny
Ready or Not is meer zwarte komedie dan horror, maar 100% entertaining. Samara Weaving is perfect gecast als prachtige bruid die een dodelijk potje verstoppertje moet zien te overleven. Het klinkt als een heel simpel verhaal en dat is het op zich ook wel, maar geloof me, je verveelt je geen minuut.

FRESH (2022) | RECENSIE
MET: Sebastian Stan, Daisy Edgar-Jones
Hoe erg is daten? Nou, daar kan Noa (Edgar-Jones) over meepraten. Ze is het daten helemaal zat totdat ze de knappe Steve (Stan) tegen het lijf loopt. Ze valt voor zijn charmes, maar is Steve niet te perfect? Moet er niet iets mis met hem zijn? Het antwoord is ja. Eén van mijn favoriete films van dit jaar!

STOKER (2013) | RECENSIE
MET: Mia Wasikowsa, Nicole Kidman, Matthew Goode
De jonge India (Wasikowska) raakt na het overlijden van haar vader geïntrigeerd door haar mysterieuze oom Charlie (Goode) die plots opduikt. Saai? Nee. Stoker is mooi, sfeervol, mysterieus en misschien wat aan de trage kant voor sommige horror fans. Maar laat je niet door dat laatste weerhouden om de film te kijken. Geregisseerd door Chan-wook Park die ook de klassieker Oldboy maakte.

DEEP RISING (1998)
MET: Treat Williams, Famke Janssen, Kevin J. O’Connor
Deep Rising is een guilty pleasure! Misschien heb je het al 20x voorbij zien komen op tv, maar je kan het nu ook op Disney+ bekijken. Waar gaat het ook alweer over? Finnegan (Williams) en zijn team worden betrokken bij een overval op een luxe cruiseschip door een groep kapers. Onze Famke Janssen is er ook, net als Djimon Hounsou, Cliff Curtis en Wes Studi. En niet te vergeten een groot monster met tentakels. Een topper van regisseur Stephen Sommers, de man die een jaar later groot succes had met The Mummy met Brendan Fraser.

THE HILLS HAVE EYES (2006) | RECENSIE
MET: Ted Levine, Aaron Stanford, Emilie de Ravin
Het gezin van Big Bob Carter (Levine) strandt met auto en caravan in een woestijn in New Mexico. Het is niet zomaar een woestijn, nee het werd vroeger gebruikt als nucleair testgebied. Ze ontdekken al snel dat ze niet alleen zijn. Een geslaagde remake van de horror klassieker van Wes Craven.

THE FLY (1986)
MET: Jeff Goldblum, Geena Davis
Deze horror klassieker moet ik er ook nog even ingooien. In The Fly speelt Goldblum een onderzoeker die per ongeluk zijn dna mengt met dat van een vlieg. Langzaam verandert hij zelf in een gigantische vlieg. Ja, het klinkt belachelijk, maar de film is zowel eng als tragisch.

PREY (2022)
MET: Amber Midthunder, Dakota Beavers
Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane) bracht ons eerder dit jaar Prey, de nieuwste Predator film. Mocht je die gemist hebben dan kan ik het je zeker aanraden. De film draait om de jonge Comanche krijgster Naru (Midthunder) die de strijd aangaat met een Predator om haar stam te beschermen.

Ook te zien op Disney+: Alien(s), 28 Days (en Weeks) Later, Abraham Lincoln: Vampire Hunter, The Night House, Jennifer’s Body, No Exit en Fright Night.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *