Reviews

Fear Street Part One: 1994 (2021) review

Welkom in Shadyside, een stadje dat geplaagd wordt door een reeks gruwelijke moorden. Deena (Kiana Madeira) en haar vrienden proberen haar ex Sam (Olivia Scott Welch) te redden van een bovennatuurlijk kwaad wat de bron lijkt te zijn van alle slachtpartijen.

Beoordeling
Ik kan niet zeggen dat ik echt ben opgegroeid met Fear Street, want ik had welgeteld maar één Fear Street boek. Toen ik de trailer zag voor deze film, of eigenlijk film trilogy event zoals Netflix het noemt, leek het me leuk, al was ik me er pijnlijk van bewust dat ik zo’n 20 jaar ouder ben de beoogde doelgroep. Maar goed, als slasher fan kan je niet echt kieskeurig zijn. Zoveel keuze hebben we tegenwoordig niet! Dus afgelopen vrijdag, op de release dag, heb ik Fear Street Part One: 1994 gekeken.

Ik zal eerlijk zijn: ik heb me hier goed mee vermaakt! Ik ga niet zover dat ik het daadwerkelijk een goede film vind, maar het scoort (voor mij) zeer hoog op entertainment. Misschien speelt mee dat 1994 vaak vergeleken wordt met Scream en laat dat nou juist mijn favoriete film zijn. Het zorgde voor een welkom stukje nostalgie naar de jaren ’90 en de slashers van die tijd. Wat dat betreft kon ik de setting van de film zeker waarderen, al hadden ze er wel nog iets meer mee mogen doen.

Eén ding waar ik me wel aan stoorde; onze heldin Deena. Zij is bijzonder onsympathiek helaas. Een vreemde keuze, want je wil toch dat het publiek achter je final girl staat. Anders gaan ze rooten voor de killer. Dat is prima voor een zoveelste Friday the 13th sequel (go Jason!), maar niet in een trilogie als deze. Haar vrienden waren ook wel irritant, maar gaandeweg kon ik die wel beter waarderen. Benjamin Flores Jr. als broertje van Deena was de uitblinker van het stel.

De film is iets aan de lange kant. In plaats van kiezen voor filler hadden ze personages wat meer mogen uitdiepen. Maar goed, het mag de pret niet drukken. In Part Two: 1978, die aankomende vrijdag op Netflix verschijnt, gaan we verder terug de tijd in en leren we meer over de eerdere moordpartijen. De Friday the 13th-achtige camp setting ziet er in ieder geval fun uit!

Conclusie
Fear Street Part One: 1994 zorgt voor nostalgie naar de hoogtijdagen van de slasher en is een geslaagde opening van de trilogie.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. Dat klinkt goed! Ik vond die boeken altijd geweldig als kind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *