Na de gebeurtenissen uit de eerste Escape Room (2019) gaan Zoey (Taylor Russell) en Ben (Logan Miller) in New York op zoek naar bewijs. Ze willen Minos, de organisatie achter de dodelijke escape room, ten verantwoording brengen. Helaas bevinden ze zich al snel in een nieuwe escape room, samen met de winnaars van eerdere Minos escape rooms. Wie overleeft deze tournament of champions?

Beoordeling
Sinds de versoepelingen heb ik mijn weg terug naar de bios gevonden. Van alle films die ik sindsdien heb gezien (o.a. Old, Run, A Quiet Place 2 en F9) kan ik zeggen dat ik mij het meest vermaakt heb met Escape Room: Tournament of Champions. Totaal onverwachts, want ik had alleen maar slechte dingen over de film gehoord. Wat mij betreft waren die slechte recensies onterecht, al kan ik mij voorstellen dat als je het eerste deel al niks vond dat je van Tournament of Champions ook niet blij gaat worden.

Ik ben wel iemand die de eerste Escape Room kon waarderen, vooral omdat de focus lag op de puzzels en niet zozeer op bloedverlies. Dat zie je gelukkig ook in de sequel terug. Er zijn weer leuke nieuwe ‘kamers’ om te ontdekken, net iets grootschaliger dan in het eerste deel. Hier wordt dan ook voldoende tijd aan besteed. Doordat het een race tegen de klok is, is er helaas maar weinig tijd om de nieuwe personages te leren kennen. Zo zien we Holland Roden (ook te zien in de escape room film Follow Me) als iemand die geen pijn kan voelen. Dit is ook iets wat in de trailer wordt benoemd, maar er wordt bijna niets mee gedaan. Jammer, want dit had een interessant element kunnen zijn. Gelukkig zijn Zoey en Ben nog steeds sympathiek en is het zeker geen straf om de twee weer te volgen in deze sequel.

Conclusie
Tournament of Champions is leuk voor de liefhebbers van de eerste Escape Room. Vond je dat al niets, blijf dan weg. Ik heb me er prima mee vermaakt!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *