Voordat Abraham Lincoln (Benjamin Walker, Kinsey) de 16e president van de Verenigde Staten werd, was hij vampierjager. Als kind was hij getuige van de moord op zijn moeder door een vampier. Jaren later is hij uit op wraak. Met de hulp van Henry Sturgess (Dominic Cooper, Mamma Mia) leert hij vampieren doden. Daarnaast wordt hij verliefd op de mooie Mary Todd (Mary Elizabeth Winstead, Scott Pilgrim vs the World).

Beoordeling
Abraham Lincoln: Vampire Hunter is gebaseerd op het gelijknamige boek van Seth Grahame-Smith, die ook verantwoordelijk was voor het script. Grahame-Smith weet van zijn versie van de Amerikaanse geschiedenis een vermakelijke film te maken. Ik denk dat er genoeg mensen zijn die de film afschrijven op basis van de titel en dat is jammer. De toon van de film is vrij serieus en doet soms sterker denken aan een biopic dan een horror film, al is er ruimte voor humor.

De film ziet er ook nog eens geweldig uit. Regisseur Timur Bekmambetov (Wanted) maakt er een visueel spektakel van. Vooral die scène met de paarden vond ik mooi gedaan. Hij heeft ook een goede cast weten te verzamelen. Walker houdt zich als leading man redelijk staande. Bijrollen van onder andere Cooper, Winstead, Anthony Mackie en Jimmi Simpson vond ik sterker. Maar eerlijk is eerlijk, Walker heeft natuurlijk de moeilijkste rol als Lincoln.

Conclusie
Abraham Lincoln: Vampire Hunter is meer dan zijn aparte titel.

Tags: , , , , ,

3 Comments

 1. Paul Hauer

  8 januari 2015 at 16:00

  Ik vind deze film echt verschrikkelijk en ik was dan ook zwaar teleurgesteld…

  1. Gwen

   8 januari 2015 at 17:25

   Dat kan. Iedereen heeft z’n eigen voorkeur. Ik heb wel even jouw review erbij gepakt. Misschien de film gekeken met te hoge verwachtingen? Ik had de film gekeken met lage verwachtingen.

   1. Paul Hauer

    8 januari 2015 at 17:37

    Dat denk ik wel ja. En normaal ben ik wel iemand die een film een tweede kans geeft, maar nu weet ik dat nog niet. Misschien ooit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *