Vers van het succes van Dahmer flikt über-producer Ryan Murphy het weer. Hij heeft met de mini-serie The Watcher de volgende Netflix hit te pakken.

Waar gaat The Watcher over?
Dean Brannock (Bobby Cannavale, nu ook te zien in Blonde) verhuist met zijn vrouw Nora (Naomi Watts) en twee kinderen naar een prachtige nieuwe woning in New Jersey. Al snel ontvangen ze dreigende brieven van iemand die zich ‘The Watcher’ noemt. Deze Watcher houdt al decennia lang de woning op 657 Boulevard in de gaten en is niet van plan om te stoppen. Dean vermoedt dat zijn vreemde buren achter de brieven zitten. Maar wat is er werkelijk aan de hand op 657 Boulevard?

Beoordeling
Ik zou weer gaan verhuizen. Dat is wat ik je kan vertellen na het zien van de eerste twee afleveringen van The Watcher. En dat is ook wat de vorige bewoner (Seth Gabel) van 657 Boulevard adviseert. Toch kan Dean zijn droomhuis niet loslaten. Niet verstandig, maar dat zorgt wel voor een spannende serie.

Hoewel de tijd wordt genomen om de familie Brannock te introduceren wordt het al snel duidelijk dat er iets niet pluis is. Dat is het fijne van een mini-serie van maar 7 afleveringen. De vaart zit er goed in. Het mysterie rondom ’the watcher’ en het huis is interessant. Waarom wordt het al decennia lang in de gaten gehouden? Waarom zijn de buren zo hatelijk? Is het een cult? Ik hoop dat we tot een bevredigend antwoord komen. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd hoe het verhaal verder gaat.

Bobby Cannavale heb ik de afgelopen jaren vooral in bijrollen gezien in o.a. Chef en Jumanji: Welcome to the Jungle. Het is goed om hem nu als leading man te zien. Hij speelt hier een sterke rol als wanhopige patriarch. Naomi Watts heeft niet veel te doen, maar ik hoop dat dat nog komt in de volgende afleveringen. Jennifer Coolidge (The White Lotus) is weer heerlijk op dreef als makelaar van de Brannocks.

Conclusie
The Watcher zorgt voor een intrigerende start en weet de aandacht van de kijker goed vast te houden.


Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *