poster-stokerIndia Stoker (Mia Wasikowska, The Kids Are All Right) heeft een goede band met haar vader Richard (Dermot Mulroney, The Grey). Na zijn overlijden, komt zijn verloren broer Charlie (Matthew Goode, Leap Year) bij haar en haar instabiele moeder (Nicole Kidman) wonen. India raakt vervolgens geïntrigeerd door haar mysterieuze oom.

Beoordeling
Stoker is mooi, sfeervol, mysterieus, maar ook een trage film. Laat je door dit laatste niet weerhouden om de film te bekijken. Regisseur Park Chan-wook (Oldboy (2003)) heeft een voortreffelijk oog voor detail en weet het uitstekende script van Wentworth Miller (inderdaad, van Prison Break) naar een hoger niveau te tillen. Stoker is een lust voor het oog!

Mia Wasikowska is een sterke actrice en ze lijkt haar complexe rol met gemak te spelen. Haar India is moeilijk te peilen en dat speelt ze perfect. Matthew Goode is verrassend goed in zijn mysterieuze rol. Hopelijk krijgt hij in de toekomst vaker de kans om te schitteren. Normaal ben ik niet zo’n fan van Nicole Kidman, maar ook zij levert hier prima werk af als India’s vreemde moeder. Dermot Mulroney heeft helaas maar een kleine rol, maar hij is altijd een fijne toevoeging aan een cast.

Conclusie
Stoker is één van de grote verrassingen uit 2013. Laat je meeslepen door dit mysterieuze verhaal.

rating-4stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] gaf ons eerder de moderne klassieker Oldboy en een persoonlijke favoriet van mij, het mysterieuze Stoker. Met The Handmaiden levert hij opnieuw een sterke en veelgeprezen film af. De film is gebaseerd op […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *