poster-10cloverfieldlaneMichelle (Mary Elizabeth Winstead) wordt na een auto ongeluk wakker in de schuilkelder van de vreemde Howard (John Goodman). Hij beweert dat hij Michelle heeft gered van een mysterieuze aanval en dat ze niet naar buiten kunnen. De enige andere persoon in de schuilkelder, Emmett (John Gallagher Jr.) beaamt dit verhaal, maar Michelle heeft haar twijfels.

Beoordeling
Monster movie Cloverfield is één van mijn favoriete films van 2008. In januari verscheen uit het niets de trailer voor 10 Cloverfield Lane, net als de originele Cloverfield, een productie van J.J. Abrams. Mijn interesse was onmiddellijk gewekt! Helaas heeft 10 Cloverfield Lane niets te maken met de succesvolle film uit 2008. Beide films schijnen zich af te spelen in hetzelfde ‘Cloverfield’ universum, maar verwacht niet het monster uit Cloverfield te zien in Lane. Misschien klinkt dit allemaal wel erg spoilerig, maar ik denk dat het beter is om de film te kijken zonder die verwachtingen.

Los van het hele Cloverfield gedoe is 10 Cloverfield Lane een prima film. John Goodman is een goede keuze voor de rol van Howard, want hij weet je steeds aan het twijfelen te brengen over zijn intenties. Is hij een vreemde, maar goedhartige doomsday prepper of is er meer aan de hand? Hij krijgt prima tegenspel van Mary Elizabeth Winstead die op overtuigende wijze de twijfels van Michelle overbrengt. John Gallagher Jr., recent nog lekker creepy in Hush, speelt hier een aardige bijrol.

De spanning zit er goed in tot de laatste 15-20 minuten. Toen veranderde de film qua toon en wat we voorgeschoteld kregen, werkte op mijn lachspieren. Dat was niet geheel de bedoeling denk ik zo.

Conclusie
10 Cloverfield Lane is een prima film die ik beter had kunnen waarderen onder een andere titel.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

9 reacties

 1. Heb ‘m twee keer gezien en vond ‘m fantastisch. Had geen verwachtingen wat betreft het monster uit de originele film. Jammer dat de titel bij jou iets heeft weggenomen van je plezier…

  1. Voor mij had het monster er niet per se in gehoeven als ze maar voor een andere link hadden gezorgd. Maar wie weet komt er nog een derde film die deze films aan elkaar bindt. 🙂

 2. De film had denk ik bij veel mensen beter gewerkt met een andere titel. Desalniettemin sluit ik mij aan bij Nostra. Ik heb deze nu ook 2x gezien en ik vind het echt een topper. Mede te danken aan een geweldige John Goodman.

  1. Toevallig dat jullie de film allebei al 2x hebben gezien. Ik zou deze film niet snel nog een keer opzetten ondanks dat Mary Elizabeth Winstead één van mijn favorieten is.

   1. Ik vond haar vooral leuk in Death Proof. 🙂 Ik ben geen fan hoor. Des te meer van John Goodman. Geweldige acteur. Laatst heb ik ook weer The Big Lebowski gekeken. Geweldig!

 3. Voor mij was deze film een grote teleurstelling. Ik had gewoon meer verwacht van het kat en muis spel tussen John Goodman and Mary Beth Winstead. Vond dit wel beter dan het origineel. Maar slechts een klein beetje. Je moet echt meer doen om indruk te maken op mij.

  1. Wat vond je van het einde?

 4. […] heeft. Paradox begon ooit als God Particle, maar werd bewerkt tot een Cloverfield film. Toegegeven, 10 Cloverfield Lane begon op dezelfde manier, maar omdat 10CL meer character driven is en de situatie van de personages […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *