Na het overlijden van haar man, blijft docente Beth (Rebecca Hall, The Gift) wonen in het huis dat hij gebouwd heeft. Ze ontdekt dat hij foto’s heeft van vrouwen die verdacht veel op haar lijken. Langzaam komt de gruwelijke waarheid boven water.

Beoordeling
Regisseur David Bruckner leverde eerder The Ritual af, een survival horror die ik je zeker kan aanraden. The Night House op Disney+ bevat hele andere horror. Dat brengt me meteen bij het grote probleem dat ik had met de film: het weet niet goed wat voor film het wil zijn. We gaan verschillende kanten op die allemaal niet goed uitgewerkt zijn. Jammer, want The Night House bevat interessante ideeën. Ideeën waar ik meer over wil weten!

Overigens schijnt het script van Ben Collins en Luke Piotrowski geïnspireerd te zijn door Hellraiser. En wat is de volgende film van Bruckner en deze mannen? Jawel, de nieuwe Hellraiser die nu op Hulu te zien is.

Wat is wel goed aan The Night House? Rebecca Hall speelt een sterke hoofdrol. Ze neemt ons mee in het rouwproces van Beth en dat op zichzelf zorgt al voor een onderhoudende film. Eigenlijk had het al die andere horror niet nodig, want de horror van het verliezen van een geliefde is al erg genoeg. Net als The Ritual is ook The Night House visueel sterk. Het lijkt of daar Bruckners kracht ligt dus dat belooft wat voor Hellraiser.

Conclusie
Hoewel de ideeën niet goed uitgewerkt zijn, is The Night House intrigerend genoeg om te kijken. Met dank aan Rebecca Hall.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *