Review: The Witch (2015)

poster-thewitchWilliam (Ralph Ineson) en Katherine (Kate Dickie) zijn vrome christenen die in 1630 met hun kinderen aan de rand van een ondoordringbare wildernis wonen. Als hun pas geboren zoontje mysterieus verdwijnt en hun gewassen mislukken beginnen de familieleden zich langzaam tegen elkaar te keren.

Beoordeling
The Babadook, The Conjuring en nu ook The Witch. Allemaal geprezen horrorfilms van de afgelopen jaren die me koud lieten. Begrijp me niet verkeerd: het zijn geen slechte films, zeker niet, maar ik vind er niet zoveel aan. Robert Eggers maakt met The Witch zijn regiedebuut en levert een sfeervolle film af. Eng wordt de film in mijn ogen nooit en echt horror durf ik de film niet te noemen. Eerder zou ik The Witch omschrijven als mysterieus drama. De film bouwt langzaam op en werkt naar een verrassend, maar unsatisfying einde toe.

Het acteerwerk in The Witch is goed. Anya Taylor-Joy speelt een goede hoofdrol als oudste dochter Thomasin die wordt beschuldigt van hekserij, maar ook Harvey Scrimshaw maakt indruk als oudste zoon zoon Caleb.

Conclusie
The Witch is een sfeervolle en mysterieuze film met goed acteerwerk, maar is in mijn ogen ook zwaar overhypt.

rating-3halfstars

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *