poster-thewitchWilliam (Ralph Ineson) en Katherine (Kate Dickie) zijn vrome christenen die in 1630 met hun kinderen aan de rand van een ondoordringbare wildernis wonen. Als hun pas geboren zoontje mysterieus verdwijnt en hun gewassen mislukken beginnen de familieleden zich langzaam tegen elkaar te keren.

Beoordeling
The Babadook, The Conjuring en nu ook The Witch. Allemaal geprezen horrorfilms van de afgelopen jaren die me koud lieten. Begrijp me niet verkeerd: het zijn geen slechte films, zeker niet, maar ik vind er niet zoveel aan. Robert Eggers maakt met The Witch zijn regiedebuut en levert een sfeervolle film af. Eng wordt de film in mijn ogen nooit en echt horror durf ik de film niet te noemen. Eerder zou ik The Witch omschrijven als mysterieus drama. De film bouwt langzaam op en werkt naar een verrassend, maar unsatisfying einde toe.

Het acteerwerk in The Witch is goed. Anya Taylor-Joy speelt een goede hoofdrol als oudste dochter Thomasin die wordt beschuldigt van hekserij, maar ook Harvey Scrimshaw maakt indruk als oudste zoon zoon Caleb.

Conclusie
The Witch is een sfeervolle en mysterieuze film met goed acteerwerk, maar is in mijn ogen ook zwaar overhypt.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

  1. Helemaal met je eens. Het is meer drama met spanning dan een horrorfilm. Ik vond er niet veel aan.

    1. Fijn om te horen dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. 🙂

  2. Wel bijzonder dat jij dan niets hebt met die geprezen films. Wat mis je in die films?

    1. Goede vraag. Bovennatuurlijke horror trekt me sowieso niet. Ik denk dat ik toch wat vaart en bepaalde humor mis.

  3. […] de verschillende persoonlijkheden van Kevin goed neer. Anya Taylor-Joy maakt na haar optreden in The Witch opnieuw indruk. Als de getormenteerde Casey weet Taylor-Joy genoeg te zeggen met haar ogen. Haley […]

  4. […] Witch (2015) | RECENSIE Met: Anya Taylor-Joy Soort horror: Slowburn William (Ralph Ineson) en Katherine (Kate Dickie) zijn […]

  5. […] maar lijkt in eerste instantie hevig geïnspireerd te zijn door films als The Blair Witch Project, The Witch en As Above, So Below. De film begeeft zich dus op – voor de horror fan – bekend […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *