poster-theconjuringThe Conjuring is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van paranormale onderzoekers Ed (Patrick Wilson, Insidious) en Lorraine Warren (Vera Farmiga, Up in the Air) en één van hun beroemdste zaken; die van de familie Perron. Het is 1971 wanneer Roger Perron (Ron Livingston, Office Space), zijn vrouw Carolyn (Lili Taylor, The Haunting) en hun 5 dochters verhuizen naar hun nieuwe woning in Rhode Island. Het gezin merkt al snel dat er iets vreemds aan de hand is in het huis en Carolyn besluit de hulp in te roepen van Ed en Lorraine.

Beoordeling
The Conjuring was afgelopen zomer een groot succes in Amerika. Het waargebeurde verhaal aspect van de Warrens spreekt aan en het verhaal zelf is bij James Wan (Saw, Insidious) dan ook in goede handen. Horror fans liepen in 2011 al aardig warm voor zijn Insidious, maar The Conjuring wist alleen in Amerika al meer dan $100 miljoen op te brengen.

Ik heb van vrienden veel goede dingen over The Conjuring gehoord, met name dat de film heel eng is. Zelf vond ik dat reuze meevallen. Misschien had ik te hoge verwachtingen na alles wat ik gehoord had. Het engste aan de film vond ik misschien wel die creepy pop Annabelle (met dank aan Wan voor die Dead Silence flashbacks die toen naar boven kwamen). Het probleem ligt niet zozeer bij de film zelf, maar ligt meer bij het feit dat er best veel soortgelijke films zijn geweest de afgelopen jaren. Denk aan Sinister, Dark Skies en Insidious zelf. Ik begin zelf moeite te krijgen om deze films uit elkaar te houden. Maar begrijp me niet verkeerd: The Conjuring is zeker een spannende film en zeer de moeite waard voor de liefhebbers van dit soort verhalen. Wan weet het geheel dan ook mooi in beeld te brengen.

Vera Farmiga en Patrick Wilson zijn uiteraard goede acteurs en de film heeft dan ook baat bij hun casting. Met alleen al hun aanwezigheid tillen ze de film naar een hoger niveau en dan hoeven ze nog niet eens te acteren. Daarnaast is het goed om Ron Livingston weer eens te zien in iets succesvols. En van de dochters is het Joey King (The Dark Knight Rises) die als Christine de meeste indruk maakt. Het is geen wonder dat deze jonge actrice op haar leeftijd al een aardige CV heeft weten op te bouwen.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] The Babadook, The Conjuring en nu ook The Witch. Allemaal geprezen horrorfilms van de afgelopen jaren die me koud lieten. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *