Insidious Chapter 3 - DXS04958 - 2DInsidious: Chapter 3 is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray! Met dank aan Way to Blue en Sony Pictures Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van een DVD-exemplaar van deze spannende film.

Het verhaal
Een paar jaar voor de gebeurtenissen uit de eerste Insidious klopt de jonge Quinn Brenner (Stefanie Scott) aan bij medium Elise Rainier (Lin Shaye). Zij zoekt contact met haar overleden moeder, maar Elise ontdekt dat iets kwaadaardigs zich aan Quinn heeft vastgeklampt.

Beoordeling
Insidious, van de makers van Saw, was een aantal jaar geleden een groot succes. Op een budget van $1.5 miljoen wist de film wereldwijd bijna $100 miljoen binnen te halen. Zelf ben ik geen fan van de eerste Insidious. Hoewel de film vakkundig is gemaakt, sprak het verhaal en de cast mij niet aan. Chapter 3 is een prequel die zich focust op een nieuw gezin, waardoor Rose Byrne en Patrick Wilson niet te zien zijn in dit deel. De prequel lijkt zich op een iets traditioneler spookverhaal te richten, zodat we niet verzanden in termen als ‘The Further’ en astrale projectie. Wat mij betreft een positieve verandering, want ik kon Chapter 3 veel beter waarderen dan de eerste twee Insidious films. Schrijver Leigh Whannell neemt voor dit deel de regie over van James Wan, maar weet net als zijn frequente collega ook een creepy sfeertje neer te zetten. Daarnaast is Whannell net als in de vorige films ook te zien als Specs.

Stefanie Scott speelt een prima hoofdrol. Ik vond haar erg likeable en hoop dat we haar in de toekomst in meer films gaan zien. Toch is het Lin Shaye die eigenlijk de ster van de film is. Als Elise levert ze een emotionele performance af, maar ze lijkt ook veel lol te hebben in haar werk. Dermot Mulroney speelt een prima bijrol als de vader van Quinn, al is zijn rol niet goed uitgewerkt.

Bonusmateriaal
De DVD bevat een making of featurette genaamd ‘Origin Story: Making Chapter 3′ die zo’n 18 minuten duurt. Onder andere Lin Shaye, Dermot Mulroney, Stefanie Scott, Leigh Whannell, James Wan en producer Jason Blum komen aan het woord.

Conclusie
Insidious: Chapter 3 vind ik zelf het beste deel tot nu toe, maar ook voor de echte Insidious fan is er genoeg om van te genieten.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Heb hem nog niet gezien maar binnenkort maar eens alledrie achter elkaar kijken. 1 en 2 vond ik al dik de moeite waard.

    1. Ga je dan eerst deel 3 kijken of toch eerst 1 en 2?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *