Review: The Hitman’s Bodyguard (2017)

Michael Bryce (Ryan Reynolds), één van de beste bodyguards ter wereld, krijgt de taak om huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) naar de rechtbank in Den Haag te brengen voor een belangrijke getuigenis. Dit blijkt geen gemakkelijke taak. Naast dat er genoeg mensen zijn die Kincaid willen omleggen, kunnen Bryce en Kincaid door hun kleurrijke verleden ook niet met elkaar overweg.

Beoordeling
The Hitman’s Bodyguard is een buddy komedie die het vooral moet hebben van het samenspel van Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson. In mijn belevenis lijken al die buddy komedies allemaal op elkaar, want het gaat (bijna) altijd om tegenpolen die met tegenzin moeten samenwerken, maar tegen het einde van de film kunnen ze het toch wel met elkaar vinden. Hier is Reynolds de gestructureerde van de twee en Jackson de losgeslagen chaoot. De heren zijn hier lekker op dreef en zorgen voor een hoop komische momenten. Daarnaast mogen we Salma Hayek niet vergeten die hier een grappige bijrol speelt als grofgebekte echtgenote van Kincaid.

De toon van de film is all over the place en dat vond ik best storend. Soms is het opeens veel te serieus, vooral de subplot rondom de getuigenis en de backstory van Kincaid. Wat The Hitman’s Bodyguard wel extra leuk maakt voor ons als kijker is dat een deel van de film zich afspeelt in Nederland. Zo zien we in een aardige scène Jackson door de grachten racen op een boot en heeft ‘onze’ Barry Atsma een bijrolletje.

Conclusie
The Hitman’s Bodyguard is een vermakelijke buddy komedie, maar biedt weinig nieuws.

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *