Vandaag heb ik weer een nieuwe Netflix aanrader, want de sci-fi horror klassieker Event Horizon is nu op de populaire streamingdienst te vinden. YAY!

Waar gaat Event Horizon over?
In 2047 wordt de crew van ruimteschip Lewis and Clark, onder leiding van Captain Miller (Laurence Fishburne), naar ruimteschip Event Horizon gestuurd. Onlangs hebben ze een signaal van het schip ontvangen ondanks dat de Event Horizon 7 jaar eerder verloren is gegaan. Ze ontdekken al snel wat er is gebeurd met het schip en de originele crew.

Waarom een aanrader?
Voordat Paul W.S. Anderson zich in de wereld van Resident Evil stortte, gaf hij ons Event Horizon. Destijds flopte de film, maar door de jaren heen is het uitgegroeid tot een cult klassieker. Terecht ook, want dit is één van de beste space horrorfilms die er te vinden is. Originele reviews vergeleken de film soms in positieve zin, soms in negatieve zin met Alien en The Shining. Event Horizon heeft wat dat betreft ook een stempel weten te drukken, want als je kijkt naar de space horror die de afgelopen 20 jaar volgde dan is duidelijk de invloed van deze film te zien. In mijn recensie noemde ik Sunshine en Pandorum als voorbeelden hiervan.

Daarnaast heeft Event Horizon ook nog eens een sterke cast: Laurence Fishburne, Joely Richardson, Sam Neill, Kathleen Quinlan en Jason Isaacs zijn te zien als de bemanning van het schip Lewis and Clark.

Al met al, houd je van space horror dan mag je Event Horizon zeker niet missen!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Niet heel goed, niet heel slecht. Volgens mij zijn er zat Doctor Who-afleveringen waarin precies het zelfde gebeurt, maar dan in 40/50 minuten.

    1. Die heb ik niet gezien, Daan! :p

  2. Heb ik destijds wel gezien, maar kan me er weinig meer van herinneren, misschien toch nog een keertje kijken…

  3. Oeh, een oude favoriet. Ik vind het nog steeds één van de meest creepy films die ik ooit zag… Mijn eerste dag op kamers in een verlaten huis met die film op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *