Scholier Light Turner (Nat Wolff) vindt op een dag een notitieboek met de titel ‘Death Note’. Een demonische god genaamd Ryuk vertelt hem dat als hij iemands naam in het boek schrijft dat die persoon zal sterven. Light besluit Death Note te gebruiken om criminelen te doden, maar al snel loopt de situatie uit de hand.

Beoordeling
Op Twitter noemde ik Death Note een mislukte aflevering van Kippenvel. Misschien was dat een beetje te hard, maar goed is het zeker niet. Death Note is gebaseerd op de gelijknamige Japanse manga. Het klinkt vrij duister en dat is de film absoluut niet. Deze Netflix original voelt aan als een mix tussen Kippenvel en een young adult (YA) romance novel met een vleugje Final Destination. Het geheel voelt een beetje kinderachtig aan en dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest?! Hoewel regisseur Adam Wingard een keer zijn camera recht weet te houden, slaat hij met Death Note echt de plank mis. Jammer, want met You’re Next en The Guest liet hij zien dat hij met stappen vooruit gaat als filmmaker.

Nat Wolff, eerder prima in The Fault in Our Stars, acteert hier ook alsof hij in een aflevering van Kippenvel zit. Ik heb echt het gevoel dat het aan de regie van Wingard ligt en niet zozeer aan Wolffs acteertalent. Willem Dafoe verzorgt de stem van Ryuk en is een prima keuze.

Conclusie
Death Note is lang niet zo duister als de titel doet vermoeden.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

9 reacties

 1. Ik heb het nog niet gezien maar ga dit voorlopig ook niet doen. Death Note (origineel) was brilliant. Het was een anime dat me iedere keer op het puntje van mijn stoel bracht. Zo spannend was het. Death Note had een bizar gegeven maar dit is niet wat het zo goed maakte. Het was het kat en muis spel tussen de hoofdrol spelers. Ze waren behoorlijk aan elkaar gewaagd.

  1. Oh echt? Het kat en muis spel ontbreekt hier volledig. :S

 2. Jammer! Had al weinig goeds gelezen over deze film en dat de manga veel beter is. Misschien bekijk ik ‘m nog wel…

  1. Genoeg andere dingen om te kijken 😉

 3. Als echte Death Note fan heb ik echt tenenkrommend naar de film gekeken, er klopte haast niks van de personages en veel gebeurtenissen kwamen uit de lucht vallen, nog maar te zwijgen over de fout in het verhaal wat betreft Watari…

  1. Bizar dat ze zo’n slechte verfilming hebben kunnen maken. Snap dat je teleurgesteld bent.

 4. Ik vond het een oké filmpje, maar ik ken de manga dan ook niet. Ik vind de film wel echt te mild voor een horror.

  1. Ja, het was zeker mild. Heel vreemd.

 5. […] CHIPS; Christmas Inheritance; A Christmas Prince; Clinical; Comfort; Creep 2; A Cure for Wellness; Death Note; Despicable Me 3; The Disappointments Room; The Discovery; The Edge of Seventeen; Escape Room; The […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *