Michael Bryce (Ryan Reynolds), één van de beste bodyguards ter wereld, krijgt de taak om huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) naar de rechtbank in Den Haag te brengen voor een belangrijke getuigenis. Dit blijkt geen gemakkelijke taak. Naast dat er genoeg mensen zijn die Kincaid willen omleggen, kunnen Bryce en Kincaid door hun kleurrijke verleden ook niet met elkaar overweg.

Beoordeling
The Hitman’s Bodyguard is een buddy komedie die het vooral moet hebben van het samenspel van Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson. In mijn belevenis lijken al die buddy komedies allemaal op elkaar, want het gaat (bijna) altijd om tegenpolen die met tegenzin moeten samenwerken, maar tegen het einde van de film kunnen ze het toch wel met elkaar vinden. Hier is Reynolds de gestructureerde van de twee en Jackson de losgeslagen chaoot. De heren zijn hier lekker op dreef en zorgen voor een hoop komische momenten. Daarnaast mogen we Salma Hayek niet vergeten die hier een grappige bijrol speelt als grofgebekte echtgenote van Kincaid.

De toon van de film is all over the place en dat vond ik best storend. Soms is het opeens veel te serieus, vooral de subplot rondom de getuigenis en de backstory van Kincaid. Wat The Hitman’s Bodyguard wel extra leuk maakt voor ons als kijker is dat een deel van de film zich afspeelt in Nederland. Zo zien we in een aardige scène Jackson door de grachten racen op een boot en heeft ‘onze’ Barry Atsma een bijrolletje.

Conclusie
The Hitman’s Bodyguard is een vermakelijke buddy komedie, maar biedt weinig nieuws.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

  1. Zat nog te twijfelen toen ik gisteren naar de bios ging, maar uiteindelijk voor Logan Lucky gekozen. Deze ziet er uit als een titel die je prima thuis kunt zien en niet speciaal voor naar de bios hoeft.

    1. Deze film kan wel wachten. 🙂

  2. Deze wil ik stiekem toch heel graag zien. Ik hoop dat er tijd voor kan maken en naar de bios kan. Anders wacht ik op de DVD.

    1. Hoop voor je dat het lukt. 🙂

  3. […] Een animatiefilm: Despicable Me 3 (geen recensie) • Een film die zich afspeelt in Europa: The Hitman’s Bodyguard • Een kerstfilm: A Christmas Prince • Een film waarin liefde centraal staat: When in Rome […]

  4. […] Hitman’s Bodyguard | RECENSIE Met: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek Michael Bryce (Ryan Reynolds), één van de […]

  5. […] echt grappig wordt het in mijn ogen nooit. Eigenlijk deed het me best denken aan het soortgelijke The Hitman’s Bodyguard (inclusief scènes in Nederland) met Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson. Ook geen geweldige film, […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *