Reviews

Review overzicht van Netflix toevoegingen Chef, Fifty Shades of Grey en meer

Netflix heeft onlangs een aantal films toegevoegd die ik al heb gezien. Hieronder vind je een overzicht van mijn recensies:

Chef (2014) | LEES RECENSIE
chef003Het verhaal: Chef Carl Casper (Jon Favreau) raakt zijn baan kwijt na een incident die viral gaat. Op aandringen van zijn ex-vrouw Inez (Sofia Vergara) gaat hij naar Miami waar hij een food truck opent. Carl vindt niet alleen zijn passie terug, maar door die te delen met zijn zoontje (Emjay Anthony) weet hij ook hun relatie te verbeteren.
Excerpt: “In deze heerlijke feel good movie speelt Favreau niet alleen de hoofdrol, maar hij is ook verantwoordelijk voor het script en de regie. Dit is de Favreau die ik graag zie, want hij lijkt hier helemaal in zijn element te zijn.”
Conclusie: Jammer dat Favreau niet met zijn food truck langs mijn huis komt, want ik kreeg ontzettend veel trek in al dat lekkere eten dat ik voorbij zag komen! Zorg ervoor dat je Chef niet kijkt op een lege maag! ****

Fifty Shades of Grey (2015) | LEES RECENSIE
fiftyshadesofgreyHet verhaal: Onzekere studente Anastasia Steele (Dakota Johnson) ontmoet de knappe miljardair Christian Grey (Jamie Dornan). Zij valt al snel voor de succesvolle entrepreneur, maar hij heeft weinig interesse in een normale relatie. Christian heeft namelijk een bepaalde voorkeur in de slaapkamer.
Excerpt: “Doordat hij knap en rijk is lijkt zo’n man en/of relatie misschien aantrekkelijk, maar als hij lelijk en arm was geweest had de film meer op een aflevering van Criminal Minds geleken.”
Conclusie: De enige reden waarom Fifty Shades of Grey nog zoveel sterren krijgt is omdat de film zo slecht was dat het toch vermakelijk was. **1/2

No Good Deed (2014) | LEES RECENSIE
nogooddeed001Het verhaal: Een ontsnapte gevangene (Idris Elba) weet zich met zijn charmes het huis in te praten van Terry (Taraji P. Henson), een vrouw die alleen thuis is met haar 2 jonge kinderen. Wanneer ze zijn ware aard ontdekt, moet ze vecht voor haar leven en die van haar kinderen.
Excerpt: “De film deed me denken aan The Boy Next Door, beide films hebben zo’n jaren ’90 thriller vibe en dat vind ik niet per se een slecht iets.”
Conclusie: No Good Deed is op geen enkel vlak origineel, maar Idris Elba en Taraji P. Henson weten er een vermakelijke thriller van te maken. ***

The Theory of Everything (2014) | LEES RECENSIE
thetheoryofeverythingHet verhaal: Stephen Hawking heeft, ondanks zijn beperkingen, hele bijzondere dingen weten te presteren in zijn leven. In The Theory of Everything zijn die dingen maar een bijzaak. Wanneer Stephen (Eddie Redmayne) in zijn studententijd Jane (Felicity Jones) ontmoet, worden de twee al snel verliefd. Niet lang daarna wordt Stephen gediagnosticeerd met motorneuronziekte. Er werd gedacht dat hij nog maar 2 jaar te leven zou hebben. Jane trouwt met hem en verzorgt hem, maar die 2 jaren worden steeds meer jaren en de zorgt voor haar man valt zwaar naast de zorg voor hun kleine kinderen.
Excerpt: “Ondanks dat de film gebaseerd was op het boek van Jane vond ik dat zij werd afgeschilderd als een zeurende huisvrouw die maar dankbaar moest zijn dat zij zo’n briljante man had.”
Conclusie: The Theory of Everything moet het vooral van de acteerprestaties van Redmayne en Jones hebben. Als je meer over Hawking zelf wil leren en zijn carrière kan je beter een documentaire bekijken. ***1/2

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Netflix begint wel aardig aan het aanbod te werken en dat is positief. Ik had m.u.v. The Theory of Everything de films al op DVD gezien. Chef vind ik echt geweldig, maar Fifthy Shades of Grey echt dramatisch! The Theory of Everything staat nog op mijn lijstje.

    1. Ja, ik was echt verbaasd dat een aantal van deze titels er op stonden. Ga zo door, Netflix!

    2. Ze zijn inderdaad goed bezig. De afgelopen weken zijn er tot m’n verbazing ook veel Zuid Koreaanse titels toegevoegd. Zeker geen toppers, maar het is wel een mooi begin, want er was op dat vlak helemaal niets.

  2. […] artikelen: • Review overzicht van Netflix toevoegingen Chef, Fifty Shades of Grey en meer • Verslag van Amsterdam Comic Con 2016 • Review: Scream – seizoen 2 • De Tien: […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *