poster-thetheoryofeverythingStephen Hawking heeft, ondanks zijn beperkingen, hele bijzondere dingen weten te presteren in zijn leven. In The Theory of Everything zijn die dingen maar een bijzaak. Wanneer Stephen (Eddie Redmayne, Les Misérables) in zijn studententijd Jane (Felicity Jones, Like Crazy) ontmoet, worden de twee al snel verliefd. Niet lang daarna wordt Stephen gediagnosticeerd met motorneuronziekte. Er werd gedacht dat hij nog maar 2 jaar te leven zou hebben. Jane trouwt met hem en verzorgt hem, maar die twee jaren worden steeds meer jaren en de zorg voor haar man valt zwaar naast de zorg voor hun kleine kinderen.

Beoordeling
The Theory of Everything is gebaseerd op het boek Travelling to Infinity: My Life with Stephen van Jane Hawking en vertelt het verhaal van haar relatie met de beroemde natuurkundige Stephen Hawking. Het is op zich een mooie film, maar één die mij niet pakte en met momenten vrij saai was. Ondanks dat de film gebaseerd was op het boek van Jane vond ik dat zij werd afgeschilderd als een zeurende huisvrouw die maar dankbaar moest zijn dat zij zo’n briljante man had. Ik had graag wat meer van Janes innerlijke belevingswereld gezien. Felicity Jones weet wel een prachtige prestatie neer te zetten als Jane, maar het is Eddie Redmayne die de show steelt met zijn sterke performance als Stephen. Je ziet hem transformeren in de Stephen Hawking zoals we hem vandaag de dag ook kennen. En zijn mooie prestatie heeft hem ook de Oscar voor beste acteur opgeleverd.

Conclusie
The Theory of Everything moet het vooral van de acteerprestaties van Redmayne en Jones hebben. Als je meer over Hawking zelf wil leren en zijn carrière kan je beter een documentaire bekijken.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. Dit is er eentje die ik bewust heb overgeslagen. Het sprak me niet zo aan en zelfs nu de hoofdrol een Oscar heeft ben ik nog steeds niet van plan de film te zien.

    1. Je mist niet veel 😉

  2. Aardige film die inderdaad niet wil beklijven. Redmayne is werkelijk fantastisch maar verder heeft de film niet veel om het lijf. Jones doet het wel aardig maar het grootste mankement is het zwakke scenario. Misschien is het niet alleen dat want de film is gebaseerd op de memoires van Jane Hawking.

    Het had absoluut een meer interessante film opgeleverd wanneer de kijker inzicht had gehad in wat er om ging in de gedachten van Stephen nadat bij hem de diagnose ALS was gesteld en de aftakeling begon. Ook wordt je na het zien van deze film niet veel wijzer over de reden waarom Stephen Hawking nu wordt gezien als zo’n briljante wetenschapper.

    1. Je hebt het beter verwoord dan ik had gedaan 🙂

  3. […] Theory of Everything (2014) | LEES RECENSIE Het verhaal: Stephen Hawking heeft, ondanks zijn beperkingen, hele bijzondere dingen weten te […]

  4. […] Theory of Everything (2014) | RECENSIE The Theory of Everything is weer terug op Netflix. Deze mooie film over het leven van Stephen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *