Gisteren was ik samen met mijn zus naar de eerste editie van Amsterdam Comic Con gegaan. Deze happening werd georganiseerd door Showmasters, een bedrijf dat al jarenlang soortgelijke events organiseert in het Verenigd Koninkrijk. Met de toevoeging van Amsterdam Comic Con breiden ze hun terrein steeds verder uit. Of dat met succes gebeurt lees hieronder in mijn verslag van de dag.

acc2016Vroeg op
Ik wilde graag handtekeningen bemachtigen van Robert Englund en Julie Benz dus ik had de early bird ticket aangeschaft om mijn kansen te vergroten en in de hoop dat ik niet zo lang in de rij hoefde te staan. Helaas had Julie vrij last minute afgezegd, maar gelukkig was Robert wel aanwezig!

Om 7.00 ging ik de deur uit en ging ik met de trein naar de RAI. Onderweg ontdekte ik dat het mobiele netwerk van mijn nieuwe telefoon niet werkte en daar baalde ik best wel van, want ik had met Patricia van Mcurl, Paul van Filmliefhebber.com en Jessica van Reviews & Roses afgesproken om te meeten en misschien ook met Jacqueline van Sweet Movies (die ik nog steeds niet heb ontmoet!). In de trein was er geen wifi en in de RAI hadden ze alleen hele crappy wifi dus daar schoot ik niet veel mee op.

Bekende gezichten!
Anyways, rond 8.45 kwam ik met mijn zus aan de bij RAI en toen stond er al een flinke rij. Om 9.00 gingen de deuren open en stonden we al vrij snel binnen. Ik merkte dat ik door Dutch Comic Con al bepaalde verwachtingen had gekregen van zo’n event, want ik was eigenlijk verbaasd dat we geen boekje of plattegrond kregen. We gingen dus zelf maar op zoek naar Robert Englund voor de handtekening. We stapten de ruimte binnen waar de dealers stonden en al snel zag ik Patricia staan bij de stand van Dirtees! Het was super leuk om haar weer te zien en ik heb ook Mike van Mike’s Movie Reviews even gedag kunnen zeggen. Volgens mij herkende hij mij niet, maar goed, voor mij is het ook wat makkelijker om hem te herkennen aangezien ik zijn videos regelmatig bekijk op YouTube en hij mij maar één keer heeft gezien bij de Filmblog Get Together haha.

Patricia vertelde me waar ik Robert Englund kon vinden voor een handtekening dus ik ging snel die richting op. Op de site van Amsterdam Comic Con stond het volgende over handtekeningen: “Het is raadzaam om het handtekeningengebied vroegtijdig te bezoeken om daar speciale virtuele wachtrij kaarten te verkrijgen.” Toen ik daar aan kwam zag ik een meisje vrij ongeïnteresseerd staan met een stapel papiertjes waar nummers op bleken te staan. Ik vroeg haar wat de bedoeling was en ze zei dat ik gewoon in de rij kon staan aangezien het niet druk was. Ik nam voor de zekerheid toch maar een nummer aan en ging in de rij staan. Het duurde niet lang voordat er een vrij chaotische rij ontstond. Gelukkig hoefde ik maar zo’n 10 minuten wachten voordat ik Robert kon ontmoeten en mijn handtekening kon bemachtigen.

robertenglund-signingHandtekening van Robert Englund
Ik had mijn dvd van A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors meegenomen om te laten signeren. Eén handtekening kost €30, best prijzig, maar in belevenis was het ’t wel waard aangezien ik een grote horror fan ben. Als je niets had meegenomen om te laten signeren dan kon je één van de foto’s kiezen die op het tafeltje lag. Robert bewonderde de dvd die ik had meegenomen en zei dat hij deze verpakking nog nooit had gezien. Hij signeerde vervolgens mijn dvd, gaf me een kaartje ter promotie van zijn website die binnenkort geupdate wordt en gaf me een hand. Bij elkaar duurde deze ontmoeting maar een paar minuten, maar ik vond het wel heel tof!

Vervolgens ging ik met mijn zus langs de dealers om merchandise te bekijken. Ik was nog op zoek naar een Sharknado Funko pop! en die had ik vrij snel gevonden. Yay! Tegen de tijd dat het 11.00 was en de andere gasten binnen kwamen druppelen hadden we eigenlijk het meeste al gezien en dat was best teleurstellend. Ik had niet verwacht dat het zo klein zou zijn! We gingen vervolgens even een appelflap eten bij La Place en een slushie halen voordat we richting de main stage gingen. Om 12.00 begon de Q&A van Robert Englund en we wilden goede plekken bemachtigen. We waren zo vroeg dat we aansloten bij de Q&A van Lance Henriksen.

Lance Henriksen
Helaas kon ik Lance niet goed verstaan, omdat het erg rumoerig was in de ruimte naast de main stage. Ik hoorde hem wel iets vertellen over Aliens en Prometheus, maar waar het precies over ging kan ik je niet vertellen. Om eerlijk te zijn vond ik het maar gênant voor Lance. Ik snap ook niet goed waarom de organisatie een worstel gedeelte had gemaakt vlakbij de main stage. Dat was een behoorlijke #fail.

panelsToen de Q&A van Lance Henriksen was afgelopen schoven we door naar de 2e rij en hadden we een mooie plek voor de Q&A van Robert Englund. Gelukkig was het tijdens zijn praatje niet zo rumoerig en kon ik alles goed verstaan. Robert komt heel sympathiek over en kan uitgebreid en met enthousiasme vertellen over zijn carrière. Zo vertelde hij over zijn Elm Street auditie en dat hij regisseur Wes Craven alleen maar creepy zat aan te staren. Ook gaf hij zijn mening over de Elm Street remake en hij leek vooral teleurgesteld te zijn dat ze er qua special effects niet meer mee hadden gedaan. Wel had hij lovende woorden voor acteur Kyle Gallner van de Elm Street remake met wie Robert zelf had gewerkt aan een aflevering van Criminal Minds. En, heel random, Ryan Reynolds vond hij heel goed in Deadpool haha. Helaas was het half uurtje al snel voorbij. Ik had graag nog meer verhalen gehoord!

Na de Q&A gingen we lunchen met Jessica die ik ondanks al mijn internet problemen wel had kunnen vinden. Tijdens de Filmblog Get Together had ik Jessica niet echt kunnen spreken dus het was erg leuk dat we nu wel konden kletsen. Ze is echt een toffe meid en ze was ook nog zo lief om even naar de instellingen van m’n telefoon te kijken! Achteraf bleek overigens dat ze bij Telfort vergeten waren om mijn nieuwe simkaart te activeren vandaar dat ik geen mobiel netwerk had.

Terwijl Jessica vervolgens naar de Q&A van James Marsters ging, ging ik met m’n zus nog een laatste rondje doen langs de dealers. Ik kwam toen één van m’n besties tegen samen met haar man en broertje. Ze hadden een aantal leuke Funko pops geshopt, o.a. van Suicide Squad. Niet lang daarna zijn we maar weer naar huis gegaan, want ik was alle drukte en hitte al behoorlijk zat en we hadden toch alles al gezien.

Conclusie
Ik was heel blij dat ik een early bird ticket had gehaald. Hierdoor kon ik op mijn gemakje alle merchandise bekijken en hoefde ik niet lang te wachten op mijn handtekening van Robert Englund. Het viel me wel behoorlijk tegen hoe klein van opzet Amsterdam Comic Con was, zeker vergeleken met Dutch Comic Con. Showmasters heeft jarenlange ervaring met het organiseren van soortgelijke events dus ik had er zeker wel meer van verwacht.

Het was ook jammer dat best veel aangekondigde gasten hadden afgezegd, denk aan Julie Benz, Jodi Lyn O’Keefe, Daniel Portman, Carl Weathers, Lisa Wilcox, Kristanna Loken en zeer last minute Kristian Nairn. Natuurlijk kan het gebeuren dat er gasten afzeggen, maar toch is het teleurstellend. Zeker als je een kaartje koopt om een bepaalde acteur te zien. Tot slot vind ik dat ze volgende keer wat meer foodtrucks mogen plaatsen met wat meer afwisseling qua eten.

Al met al heb ik wel een leuke dag gehad!

Volgende Comic Cons
Volgend jaar vindt Amsterdam Comic Con plaats op 5 en 6 augustus. Op 25 en 26 februari 2017 vindt er in Ahoy Rotterdam ook een Comic Con plaats, ook georganiseerd door Showmasters.

Wat vond jij van Amsterdam Comic Con?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

20 reacties

 1. Leuk verslag Gwen en je kritiek is helemaal terecht! Natuurlijk heb je als liefhebber van films, series en acteurs en actrices een geslaagde dag. Als ik alleen al Henriksen of Englund had ontmoet was de dag al een succes geweest! Toch verwacht je wel iets meer. Zeker van een organisatie die ervaring heeft in het organiseren van dit soort evenementen. Afijn, je hebt mijn verslag gelezen. We liggen op één lijn. 😉

  1. Thanks! Ja, dat ik Englund heb ontmoet maakte het voor mij al een geslaagde dag. 🙂

 2. Super leuk verslag en mooie foto’s en ik vond het heel leuk om je even gezien te hebben :). Ben het trouwens ook volledig eens met de kritieken en ik hoop dan ook dat de organisatie in de toekomst iets gaan doen met alle reacties van de bezoekers.

  1. Thanks, meid! 😀 En ik hoop het ook!

 3. 30 euro voor een handtekening, jeetje. Heb jij toen gelijk jouw handtekening gegeven? Ik bedoel een handtekening van een bekende blogger is ook wel 30 euro waard 😉 Goed om te lezen dat je het leuk hebt gehad.

  1. Op zijn minst 50 hoor 😛

  2. Hij herkende me niet eens! Viel een beetje tegen 😉

 4. Ahw je bent zo lief! 😀

  Ik kan mij ook compleet aansluiten bij jouw mening, en ik was ook erg blij met mijn early bird ticket!

  1. Ja, ik vond het die extra euro’s wel waard! 🙂

 5. Leuk om te lezen en jammer dat het een beetje tegenviel. Wel leuk dat je weer wat andere bloggers heb kunnen zien.

  1. Dat was zeker leuk. Een fijne overbrugging tot het volgende filmblogger uitje 😉

 6. Vinnie's Recensies

  Super gaaf. Volgend jaar ga ik ook. Als Darth Vader denk ik 😉

  1. Haha wel doen, hè? :p

 7. Wat een fijn verslag! Ondanks de verbeterpunten ziet het eruit alsof je een fijne dag hebt gehad 🙂 Ik zou ook graag eens in Nederland naar een conventie gaan, wie weet volgend jaar..

  1. Zeker doen, Marcia. Het is leuk om een keer meegemaakt te hebben! 🙂

 8. […] was ik in augustus te vinden op Amsterdam Comic Con en heb ik inmiddels alle seizoenen van Gilmore Girls gerewatched (je moet toch wat als je ziek op […]

 9. […] In de main hall was o.a. een Dutch Comic Con stand waar je merchandise kon kopen, bij de Fox stand kon je op de foto, er was een kleine schaatsbaan, je kon er speeddaten en in deze ruimte bevonden zich ook de main stage en artist alley. Oh en het eten was beter en goedkoper vergeleken met Amsterdam Comic Con. […]

 10. […] Rotterdam. De organisatie is in handen van de mensen die ons eerder het helaas wat tegenvallende Amsterdam Comic Con gaven. Hopelijk hebben ze geleerd van deze ervaring en wordt het een top weekend in Ahoy […]

 11. […] te zijn, niet het gevoel dat het die €30 waard was. Ter vergelijking, vorig jaar heb ik tijdens Amsterdam Comic Con Robert Englund, ofwel Freddy Krueger, ontmoet. Robert was heel hartelijk, schudde mijn hand, was […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *