poster-chefChef Carl Casper (Jon Favreau) raakt zijn baan kwijt na een incident die viral gaat. Op aandringen van zijn ex-vrouw Inez (Sofia Vergara) gaat hij naar Miami waar hij een food truck opent. Carl vindt niet alleen zijn passie terug, maar door die te delen met zijn zoontje (Emjay Anthony) weet hij ook hun relatie te verbeteren.

Beoordeling
In 1996 brak Jon Favreau door met Swingers. Niet alleen speelde hij samen met Vince Vaughn de hoofdrol in de film, maar hij schreef ook het script. Sindsdien heeft hij ook succes gehad als regisseur van de eerste twee Iron Man films. Met Chef lijkt Favreau back naar zijn roots te gaan. In deze heerlijke feel good movie speelt Favreau niet alleen de hoofdrol, maar hij is ook verantwoordelijk voor het script en de regie. Dit is de Favreau die ik graag zie, want hij lijkt hier helemaal in zijn element te zijn. Een man met zijn staat van dienst kan wel rekenen op wat favors, want grote sterren als Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson komen voorbij in kleine rollen. De all star cast bestaat verder ook uit John Leguizamo, Bobby Cannavale, Oliver Platt en Dustin Hoffman die allemaal goed werk afleveren. Kindacteur Emjay Anthony weet zich goed staande te houden tussen de rest van de cast.

Conclusie
Jammer dat Favreau niet met zijn food truck langs mijn huis komt, want ik kreeg ontzettend veel trek in al dat lekkere eten dat ik voorbij zag komen! Zorg ervoor dat je Chef niet kijkt op een lege maag!

rating-4stars


Chef is nu te huur, te koop en te bekijken via digitale diensten als Videoland.com

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

9 reacties

 1. Ik heb Chef met een knorrende maag gekeken haha (en dat terwijl ik nog een cubano broodje vooraf op had) maar ik ben het helemaal met je eens!

  1. Ja, Chef is echt (te) goed voor de eetlust! 😉

 2. Zowel letterlijk als figuurlijk een heerlijke film. Geef mij maar zo’n Cubaans broodje, de heerlijke pasta of een stuk van dat slow cooked vlees. Hell, ik wil eigenlijk alles wel!

  Het valt me trouwens wel op dat ik tijdens de release van de film nauwelijks een erg positieve recensie lees en dat de zogenaamde hobby bloggers (jij, Paul, ondergetekende) er helemaal weg van zijn. Zit een groot verschil in.

  1. Ho ho, wij zijn er ook helemaal weg van 🙂

  2. Oh dat is wel vreemd idd! Het zijn gewoon een stelletje zuurpruimen :p

  3. Ik sluit me er ook bij aan, heerlijke feel good film. Heb deze recent voor een tweede keer bekeken en m’n mening is nog steeds hetzelfde 🙂

 3. mensen met een goed ontwikkelde smaak vinden dit een leuke film, laten we het daar maar op houden! Ik ben ook wel benieuwd

 4. […] (2014) | LEES RECENSIE Het verhaal: Chef Carl Casper (Jon Favreau) raakt zijn baan kwijt na een incident die viral gaat. […]

 5. […] heeft wel een aardige cast weten te verzamelen. Emjay Anthony, eerder te zien in Chef, speelt een prima hoofdrol. Adam Scott en David Koechner zijn hier ook prima op dreef. Toni […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *