poster-fiftyshadesofgreyOnzekere studente Anastasia Steele (Dakota Johnson, 21 Jump Street) ontmoet de knappe miljardair Christian Grey (Jamie Dornan, Once Upon a Time). Zij valt al snel voor de succesvolle entrepreneur, maar hij heeft weinig interesse in een normale relatie. Christian heeft namelijk een bepaalde voorkeur in de slaapkamer.

Beoordeling
Fifty Shades of Grey begon ooit als Twilight fan fiction. Schrijfster E.L. James heeft er op één of andere manier een succesvolle boekenreeks van weten te maken. Ik heb de boeken zelf nooit gelezen en vanuit mijn omgeving hoor ik alleen maar hoe slecht geschreven de boeken wel niet zijn. De fans van de boeken worden niet teleurgesteld, want Fifty Shades de film is ook behoorlijk slecht geschreven. Ik vond de film hilarisch (behalve het einde) en dat kan niet de bedoeling zijn geweest. De dialogen klinken onnatuurlijk en bij sommige scènes kreeg ik last van plaatsvervangende schaamte en niet eens tijdens de seksscènes! Ana en Christian komen niet over als echte mensen en dat heeft vooral met het script te maken. Dakota Johnson doet aardig haar best om er wat van te maken, maar Jamie Dornan heeft geen uitstraling en komt houterig over. En dat terwijl ik hem in Once Upon a Time als de sheriff, ofwel The Huntsman, wel charmant vond.

Erg sexy of erotisch is de film ook niet. Na alles wat ik over de boeken gehoord heb, is Fifty Shades de film behoorlijk mild. Ik vind het wel enigszins zorgelijk dat er vrouwen zijn die denken dat het gedrag van Christian romantisch is. Hij is een creepy stalker die controle wil hebben over Ana’s hele leven. Hij heeft heel wat therapie nodig om over zijn childhood trauma’s heen te komen, want vergeleken met Christian Grey lijkt Dexter Morgan een normaal functionerend persoon. Ik heb niets tegen BDSM als het binnen een gelijkwaardige relatie gebeurt, maar Christian behandelt Ana op geen enkel moment als zijn gelijke. Doordat hij knap en rijk is lijkt zo’n man en/of relatie misschien aantrekkelijk, maar als hij lelijk en arm was geweest had de film meer op een aflevering van Criminal Minds geleken.

Waarom een sterke actrice als Marcia Gay Harden in deze film zit? Geen idee. Misschien is ze fan van de boeken. Eloise Mumford speelt een aardige bijrol als de huisgenote van Ana. De rest van de cast is niet echt het vermelden waard, want ze zijn nauwelijks in beeld.

Conclusie
De enige reden waarom Fifty Shades of Grey nog zoveel sterren krijgt is omdat de film zo slecht was dat het toch vermakelijk was.

rating-2halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

10 reacties

 1. Gelukkig vond jij het ook om te lachen. In mijn recensie heb ik ook geschreven dat het eerder een komedie was ipv een erotische film

  1. Het is zeker eerder een komedie dan een erotische film! 😉

 2. Ik kan me helemaal vinden in deze recensie. Ik heb me kapot gelachen om hoe slechte het dialoog is (en de rest eigenlijk ook). De scene met het toast vind ik zo ongemakkelijk, maar blijkbaar is dat waar sommige vrouwen over fantaseren..

  1. Ik vond heel veel scènes ongemakkelijk, maar om andere redenen :p

 3. Aangezien ik van het mannelijk geslacht ben zal het je niet verbazen dat ik deze film links heb laten liggen. Ben daarom naar Kingsman geweest 🙂

  1. Haha ik heb Kingsman niet gezien, maar dat zal waarschijnlijk wel de betere keus zijn geweest!

 4. Mooi, dan hoef ik deze niet te gaan kijken 😉 Was ik toch al niet van plan, maar nu weet ik het zeker. Bedankt!

  1. You’re welcome! 😉

 5. […] niet om het ooit zo populaire genre weer tot leven te wekken. Dakota Johnson, die we nog kennen van Fifty Shades of Grey, is duidelijk geen charismatische leading lady die een romcom kan dragen, zoals Julia Roberts, Meg […]

 6. […] Shades of Grey (2015) | LEES RECENSIE Het verhaal: Onzekere studente Anastasia Steele (Dakota Johnson) ontmoet de knappe miljardair […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *