Reviews

Review: Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Star-Lord (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Drax (Dave Bautista), Rocket (Bradley Cooper) en Baby Groot (Vin Diesel) zijn terug! Wanneer Peter zijn vader Ego (Kurt Russell) ontmoet, leert hij meer over zijn mysterieuze achtergrond.

Beoordeling
Guardians of the Galaxy is mijn favoriete film van 2014. Dat schept hoge verwachtingen voor Vol. 2, maar gelukkig stelt deze sequel niet teleur. De film begint goed met een leuke opening credits sequence waarin we Baby Groot zien ronddansen terwijl de rest van de crew met een groot gevecht bezig is. Het verhaal rondom Peters vader vond ik wat minder. Misschien omdat het zo los lijkt te staan van de Marvel Cinematic Universe en hier niet richting Avengers: Infinity War wordt gewerkt. Gelukkig weet regisseur en screenwriter James Gunn, ook verantwoordelijk voor het eerste deel, ons op zo’n vermakelijke manier van A naar B te brengen dat het verhaal er eigenlijk niet toe doet. Guardians of the Galaxy Vol. 2 is heel leuk. Ik heb hardop gelachen en zelfs een traantje gelaten op het eind. Het is een visueel spektakel, de muziek is lekker en Baby Groot is super cute.

Chris Pratt is weer goed op dreef als Star-Lord, maar speelt ook sterk op de emotionele momenten. Hij krijgt prima tegenspel van mede Guardians Zoe Saldana en Dave Bautista. Vooral Bautista zorgt voor een aantal grappige momenten. Michael Rooker keert terug als de blauwe Yondu. Zijn personage is hier beter uitgewerkt, waardoor Rooker nu de kans krijgt om te schitteren. Ook zien we Karen Gillan terug als Nebula, de zus van Gamora. Zij is nog steeds boos, maar er zit wat ontwikkeling in haar personage. Zo terugkijkend is Kurt Russell misschien niet de beste keuze voor Peters vader.

Conclusie
Guardians of the Galaxy Vol. 2 is net als zijn voorganger een zeer vermakelijk en humoristisch avontuur. Plus, Baby Groot! So cute!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. Maar de belangrijkste vraag: Denk je dat dit je favoriete film van dit jaar zal gaan worden?

    1. Het is nog te vroeg om dat te zeggen, maar ik denk zeker wel top 5 😀

  2. Leuke film inderdaad! Ik vind juist door alle referenties dat ze heel erg toewerken naar Infinity War en daarom voelde Vol. 2 voor mij ook meer aan als een tussenfilm. Maar ik ben het met je eens dat het verhaal rondom Peter en zijn vader totaal geen lading heeft.

    1. Alle referenties? Haha volgens mij ging er wat langs mij heen. Was te druk met awww-en om Baby Groot. 😉 Maar ik dacht wel dat Nebula/Thanos forshadowing was voor Infity War.

  3. […] kwartaal (in het groen) • Een film met magie: Beauty and the Beast • Een Marvel film: Guardians of the Galaxy Vol. 2 • Een DC-comics film: Wonder Woman • Een hele slechte film: The Mummy • Een film […]

  4. […] kwartaal (in het groen) • Een film met magie: Beauty and the Beast • Een Marvel film: Guardians of the Galaxy Vol. 2 • Een DC-comics film: Wonder Woman • Een hele slechte film: The Mummy • Een film […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *