Huurling Wade Wilson (Ryan Reynolds) wordt gediagnosticeerd met terminale kanker. Een mysterieuze man (Jed Rees) beweert dat hij een manier weet om hem te genezen. Zo valt Wade in de handen van de gewetenloze Ajax (Ed Skrein) die hem genezende krachten geeft, maar hem ook gruwelijk misvormd achterlaat. Wade is uit op wraak en gaat als zijn alter ego Deadpool op zoek naar Ajax.
Beoordeling
Ryan Reynolds beschikt over een groot doorzettingsvermogen, want het heeft jaren geduurd om een Deadpool film de bios in te krijgen. Nadat hij eerder een minder mondige versie van Deadpool speelde in X-Men Origins: Wolverine, speelt hij nu de Deadpool die we kennen van de comics. Een rol die op zijn (perfecte) lijf geschreven lijkt te zijn, want Reynolds weet de scherpe humor van Wade perfect over te brengen. De film zelf begint al sterk met een flinke dosis zelfspot gedurende de opening credits en ook de rest van de film stelt niet teleur. Tim Miller, die zijn regie debuut maakt met Deadpool, weet een goede balans te vinden tussen actie en humor. Het verhaal is misschien niet ijzersterk, maar de uitvoering verdient bonuspunten. Erg enthousiast werd ik niet van Colossus en Negasonic Teenage Warhead, de enige twee X-Men die we in de film tegenkomen, al had Colossus wel zijn grappige momenten. Deadpool zelf heeft ook commentaar op het gebrek aan X-Men wat ik dan wel weer kan waarderen.
Homeland-actrice Morena Baccarin is goed gecast als Vanessa, de love interest van Wade. Zij heeft de chemistry met Reynolds die nodig is om het liefdesverhaal te verkopen. Ed Skrein, vorig jaar nog te zien als de nieuwe Transporter, speelt een adequate rol als Britse bad guy. Gina Carano, Jed Rees en T.J. Miller spelen leuke bijrollen.
Conclusie
Eigenlijk moet je niet teveel lezen over Deadpool. Deadpool zou willen dat je hem zelf in de bios gaat bewonderen.
Nog een superheld… Joepie!!! De originaliteit is ver te zoeken in Hollywood de laatste tijd… Na het lezen van heel wat positieve recensies, geef ik deze misschien toch nog een kans, als zal het wellicht niet in de bioscoop zijn. Jammer dat dit soort films de bovenhand krijgen in de grote zalen, boven pareltjes als ‘Carol’, ‘Son of Saul’ e.a.
Binnen het superhelden genre is Deadpool gelukkig wel origineel, maar ik ben het met je eens dat de kleinere films in de bios ondergesneeuwd worden door deze blockbusters.
Mooi om te lezen dat je er ook van hebt kunnen genieten. Ik ga morgen voor de tweede keer (en dat is de eerste keer dat ik dat doe bij een superheldenfilm)
Toen de film was afgelopen had ik meteen zoiets van ‘ik zou deze film nog wel een keer in de bios willen zien’ en dat heb ik ook niet vaak.
Helemaal mee eens. Gisteren gezien en verkocht 🙂 Heerlijke film.
Ja, echt een topper. 🙂
Topfilm inderdaad! Ook ik wil deze binnenkort nog een x keer zien!
Ik ook! Heb helaas niet zoveel tijd de komende weken dus ik wacht wel op VOD.
Ik ga hem thuis kijken als hij uit de bios is. Ik voorspel dat dit er een wordt voor de Blindspots van 2017. Wel benieuwd naar.
Ja, doen! Zeker een aanrader. 🙂
Super film! Ik heb er erg van genoten 🙂
[…] Be Cool, Sodapop – Review: Deadpool (2016) De Filmkijker – Bijzondere bioscoopformaten Filmtakers – ‘Dirty Grandpa’ recensie Naar de film – Becoming Zlatan Screendependent – Review – Cut Bank (2015) Sweet Movies – Rondje bioscoopfilms #3 […]
[…] The Boss; The Boy; Bridget Jones’s Baby; Captain America: Civil War; Collateral Beauty; Deadpool; Deepwater Horizon; Demolition; The Diabolical; The Do-Over; Don’t Breathe; Everybody Wants […]