Morgen is het Valentijnsdag. Mijn collega bloggers Jacqueline en Patricia brachten jullie respectievelijk al Netflix aanraders: romantische films en 8 romantische Valentijnsdag films met een twist. Heb je niet zoveel zin in een romantische film (I totally get you), maar wil je wel iets met een Valentijnsdag thema kijken? Ga dan voor deze horrorfilms:

Valentine (2001)
Met: Denise Richards, Marley Shelton, David Boreanaz en Katherine Heigl
Valentijnsdag 1988: vijf vriendinnen maken op een schoolfeestje hun nerdy klasgenoot Jeremy belachelijk. De situatie loopt nog verder uit de hand en Jeremy wordt in elkaar geslagen. Jaren later ontvangen de vriendinnen lugubere Valentijnskaarten en wordt Shelley dood gevonden. Is Jeremy terug en uit op wraak?

My Bloody Valentine (2009)
Met: Jensen Ackles, Kerr Smith en Jaime King
My Bloody Valentine is een remake van de gelijknamige horrorfilm uit 1981. Supernatural-acteur Jensen Ackles speelt Tom die vanwege de dood van zijn vader terugkeert naar zijn oude woonplaats Harmony. Jaren eerder vond er op Valentijnsdag een slachtpartij plaats in Harmony waar Tom aan wist te ontsnappen. Opnieuw vallen er doden en Tom wordt nu gezien als hoofdverdachte.

Valentine en My Bloody Valentine zijn niet de beste slashers uit het genre, maar ik heb beide films meerdere malen gezien en ik vermaak me altijd prima met de films, mede dankzij de fijne casts.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

  1. Yes 🙂 Nog meer film voor Valentijnsdag zonder de geijkte clichés. Ik hou ervan! En super tof dat je er ook een link naar mijn artikel in hebt gezet 🙂

    1. You’re welcome! Zo steunen we elkaar. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *