Afgelopen maandag was The Walking Dead eindelijk weer terug met de actievolle aflevering “No Way Out” (#6.09). Eigenlijk had ik braaf in bed moeten liggen, omdat ik veel te vroeg moet opstaan voor mijn werk, maar come on! Er was no way dat ik nog langer ging wachten!

SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS

De laatste aflevering van 2015 eindigde met een cliffhanger: Sam begon zijn moeder te roepen terwijl hij met Rick, Michonne, Carl met baby Judith, Gabriel, Ron en Jessie zich door een kudde walkers voortbewoog. Verrassend genoeg ging “No Way Out” niet verder waar die aflevering gebleven was, want Sam ging pas later zijn moeder roepen. Toen het opeens nacht was geworden (WTF, hoe groot is Alexandria?) en Gabriel met Judith naar de kerk was gegaan om te schuilen.

twd609-001Maar goed, de aflevering begon daar niet, want eerst zagen we hoe Daryl de biker vriendjes van de mysterieuze Negan opblies. Wat awesome was! Al was ik wel een beetje teleurgesteld dat de leider van de groep, gespeeld door Christopher Berry, dood was. Op Aaron na vind ik niemand in heel Alexandria interessant en dan komt The Walking Dead eindelijk weer met een interessant personage en dan is hij binnen een paar minuten dood.

Er gingen nog meer personages dood in “No Way Out”. Comic fans hadden al een idee wat er ging gebeuren toen Sam om zijn moeder ging roepen. Sam werd gebeten en vervolgens werd Jessie gebeten. Zij wilde Carls hand niet loslaten en toen ging Rick haar hand eraf hakken om zijn zoon te bevrijden. Ron was vervolgens niet blij dat zijn moeder en broertje werd opgegeten door walkers en wilde Rick neerschieten. Michonne vond dat weer niet leuk en stak Ron neer met haar katana. Maar oeps, daardoor raakte een kogel Carls hoofd. Rest in peace, Carls oogbal! Okay, er gebeurde dus een hoop in een paar minuten, maar toch vond ik deze scène in zijn geheel anticlimactisch. En ik vind het eigenlijk ook niet heel erg dat de hele Anderson familie nu dood is. Ik zal wel Carls oogbal missen.

twd609-002Maar er gebeurde nog meer! Carol heeft de Wolf gedood die eerder dr. Denise had ontvoerd. Weer een teleurstelling, want ik vond Benedict Samuel juist zo goed in die rol! Verder ging iedereen Rick helpen met walkers doden en wonderbaarlijk genoeg heeft iedereen het overleefd. Zelfs Gabriel. Zelfs Eugene. Zelfs Spencer! Hebben ze een hele cast vol met red shirts en dan maken ze de Wolf dood! Betekent dit dat de Wolf storyline nu al over is na al die opbouw en dat we ons gaan focussen op de komst van Denny Duquette Negan?

Wat vond jij van deze aflevering van The Walking Dead?

Image credit: screencapped.net

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *