poster-alohaBrian Gilcrest (Bradley Cooper) is een militaire aannemer die terugkeert naar de plek waar hij het meest succesvol was: Hawaii. Wanneer hij contact zoekt met zijn grote liefde van vroeger (Rachel McAdams), krijgt hij gevoelens voor een jonge, veelbelovende luchtmacht piloot (Emma Stone) die hem in de gaten moet houden.

Beoordeling
Cameron Crowe is één van mijn favoriete filmmakers. Zijn Almost Famous en Elizabethtown behoren tot mijn favoriete films. Ik keek dan ook erg uit naar Aloha, maar na het zien van de film heb ik helaas het gevoel dat Crowe met een writer’s block zit. Aloha is best een aardige film geworden. Helaas is het een film die mij erg sterk doet denken aan Elizabethtown, maar dan op Hawaii. Allison Ng, gespeeld door Emma Stone, lijkt behoorlijk veel op de quirky blondine die gespeeld werd door Kirsten Dunst in Elizabethtown. Denk aan de manier waarop ze praat en haar opdringerigheid wanneer ze Brian ontmoet. Dunst vond ik bijzonder charmant in haar rol terwijl Stone charmant moet overkomen, maar doordat zij haar rol speelt alsof ze eerst 10 blikjes Red Bull naar binnen heeft gegoten, vond ik haar eerder irritant dan charmant. Dan is er nog Alec Baldwin die in Aloha een soortgelijke rol speelt als in Elizabethtown, inclusief preek wanneer de hoofdpersoon gefaald heeft.

Aloha mist helaas het hart die eerdere Crowe films wel hebben. De film vond ik op zijn best wanneer de focus lag op Tracy (Rachel McAdams) en haar gecompliceerde relatie met Brian. Deze scènes voelden aan als scènes uit een Cameron Crowe film en McAdams weet zoveel meer gevoel in de film te pompen dan Cooper en Stone. De romance tussen Brian en de veel jongere Allison werkte in mijn belevenis niet. Hoewel het ongeveer dezelfde structuur volgt als in Elizabethtown, voelt het in Aloha te geforceerd. Acteurs als John Krasinski, Danny McBride en Billy Murray spelen bijrollen, maar hebben uiteindelijk niet veel te doen.

Conclusie
Aloha heeft z’n momenten, maar mist de magie van een echte Cameron Crowe film.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

 1. Ergens wel verwacht maar jammer dat zelfs een Crowe-adapt als jij hier niet zoveel mee kunt. Ik ga hem zeker binnenkort nog wel kijken. Tegen beter weten in, dat dan weer wel.

  Nu maar wachten op Roadies, toch?

  1. Mogelijk valt de film beter in de smaak bij mensen die Elizabethtown nooit hebben gezien? Ben benieuwd wat jij van Aloha vindt.

   Ja, Roadies! Misschien wel goed dat Crowe de romcoms even achter zich laat en zich weer richt op zijn liefde voor muziek. Het wordt moeilijk om Almost Famous te toppen, maar als hij tenminste een beetje diezelfde spirit in de serie weet te stoppen dan ben ik al tevreden.

 2. Weet dat deze flink de grond is ingeboord, maar toch wil ik deze toch een kans geven.

  1. Er zijn genoeg slechtere films dus het kan geen kwaad om de film een kans te geven, zeker als je waardering hebt voor het eerdere werk van Crowe. 🙂

 3. […] lijkt tijdens de opnames van Aloha goed naar regisseur Cameron Crowe te hebben gekeken, want The Hollars heeft een aardige Crowe vibe. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *