poster TarotEen groepje vrienden vindt een mysterieuze tarot deck. Ze negeren de regel dat je nooit iemand anders z’n kaarten mag gebruiken voor een lezing. Ze ontketenen een gruwelijk kwaad dat in de kaarten gevangen zat. Lukt het de vrienden om aan hun lot te ontsnappen?

Beoordeling
Horrorfilm Tarot begint best aardig. Een leuke vriendengroep, creepy tarotkaarten en een title card die na bijna 20 minuten plots in beeld verschijnt; ik houd er wel van! Maar dan bekruipt me het gevoel dat dit me allemaal wel heel bekend voorkomt. Ja, er is weinig originaliteit te vinden in Tarot. Het vinden van de kaarten doet denken aan de Necronomicon in Evil Dead, de kaartlezingen aan het gebruik van de mysterieuze hand in Talk to Me en de sterfgevallen doen denken aan de Final Destination films. In z’n geheel doet deze horror me ook denken aan het soortgelijke Wish Upon, waarin wensen dodelijke Final Destination-achtige consequenties hebben.

Ondanks dat het allemaal bij elkaar gejat is, is Tarot best een vermakelijke zit. Lekker 1,5 uur verstand op nul en genieten van deze Spider-Man spin-off waarin Ned (Jacob Batalon) een nieuwe vriendengroep heeft. Okay, dat laatste is niet waar, maar Batalon speelt zijn rol wel precies hetzelfde. De rest van de jonge cast, bestaande uit o.a. Avantika (Mean Girls), Harriet Slater (Pennyworth) en Adain Bradley (Wrong Turn), speelt redelijk. Ze krijgen weinig om mee te werken en zijn al dood voordat character development een kans krijgt. Jammer, zelfs de tarotkaarten hebben meer persoonlijkheid.

Conclusie
Tarot biedt niets nieuws, maar is wel vermakelijk.

2,5 sterren

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *