Clare (Joey King) krijgt van haar vader (Ryan Phillippe) een mysterieuze muziekdoos. Ze ontdekt dat ze van de muziekdoos 7 wensen mag doen, maar komt pas later achter de dodelijke consequenties.

Beoordeling
Ik zit al een tijdje te hopen op een Final Destination 6, maar het ziet er naar uit dat ik maar genoegen moet nemen met de perikelen in Wish Upon. De personages in deze film gaan dood op manieren die thuis horen in een Final Destination film. Dat is niet per se een slecht iets, als je van de FD films houdt. Het getuigt wel van een gebrek aan originaliteit. Zeker als je bedenkt dat het verhaal The Monkey’s Paw, waarop Wish Upon is gebaseerd, al vele malen is verteld, bijvoorbeeld in afleveringen van Are You Afraid of the Dark? en The Simpsons. Dit betekent niet dat Wish Upon een slechte film is, zeker niet. Ik heb me er prima mee vermaakt, maar iets nieuws heeft de film niet te bieden. Het geheel is erg middelmatig. Persoonlijk vond ik de film niet eng, al zaten er wel wat tere zieltjes in de zaal die hebben zitten gillen. Het is maar wat je gewend bent.

Met de casting zit het gelukkig wel goed. De 17-jarige Joey King is voor onze ogen opgegroeid met rollen in Crazy, Stupid, Love, The Conjuring en White House Down. In Wish Upon speelt ze een prima hoofdrol. Ze weet het materiaal goed te verkopen, ook al is haar personage niet altijd even likeable. Het is leuk om Ryan Phillippe weer eens in een horrorfilm te zien nadat hij 20 jaar(!) geleden doorbrak met zijn rol in I Know What You Did Last Summer. Phillippe is underrated en krijgt hier in de vaderrol helaas niet veel te doen. In bijrolletjes zien we Ki Hong Lee van The Maze Runner en Shannon Purser van Stranger Things. Jerry O’Connell heeft een random cameo. Ik vraag me af of hij niet een grotere rol had en deze eruit is geknipt.

Conclusie
Wish Upon biedt niets nieuws, maar is een vermakelijke zit.

Tags: , , , ,

6 Comments

 1. Tim Bouwhuis

  14 juli 2017 at 12:51

  Ik vond ‘em echt heel slecht (als ik het mooier zou kunnen maken zou ik het graag doen!). Dat einde, die scène met die man in dat bad…
  Te hoog highschool-gehalte ook, je ziet aan alles dat de film mikt op tiener(meiden?) die een middagje (of avondje) naar een ‘enge’ film willen.

  Iedere spanning ontbrak en zo’n poppy soundtrack gaat me bij dit soort films snel op de zenuwen werken.

  Maargoed, ik ging misschien met de verkeerde verwachtingen, ik had iets verwacht dat serieuzer en zwaarder van toon was.

  Gelukkig was je zelf niet zo zuur als ik, maar ik dacht maar gewoon eerlijk te reageren (zoals altijd);

  1. Gwen

   14 juli 2017 at 19:48

   Ik waardeer je eerlijkheid, Tim! Ik denk dat je inderdaad de verkeerde verwachtingen had. Ik had al het idee dat het zo’n 13 in dozijn film zou worden. Slecht kan ik het niet noemen. Ik heb teveel echt slechte horrorfilms gezien. :p

 2. Paul

  15 juli 2017 at 18:57

  Ik ga deze een keertje thuis kijken…

 3. Daan

  15 juli 2017 at 21:02

  Van alle recensies die ik heb gezien is de jouwe het meest positief. Elders wordt ‘ie met de grond gelijk gemaakt haha. Dit wordt ‘m denk ik niet voor mij.. 🙂

 4. […] Wanneer ik denk aan de vitriol die middelmatige horrorfilms als Rings en Wish Upon over zich heen krijgen dan vraag ik me af wat mensen vinden van een film als Sneekweek. Er valt […]

 5. […] geduurd voordat de film bij ons een release kreeg, want het is echt niet zo best. Horrorfilms als Wish Upon krijgen veel crap over zich heen, maar dan denk ik dat die mensen echte shitty horrors als […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *