poster Mother of the BrideLana (Brooke Shields) gaat naar Thailand voor de bruiloft van dochter Emma (Miranda Cosgrove). Daar ontdekt ze dat de vader van haar aanstaande schoonzoon een oude bekende is, namelijk haar ex uit haar studententijd.

Beoordeling
Regisseur Mark Waters gaf ons 20 jaar geleden toppers als Freaky Friday en Mean Girls. Helaas haalt zijn nieuwste film Mother of the Bride niet het niveau van zijn voorgangers, maar heb ik me er wel prima mee vermaakt. Natuurlijk is er niets origineels aan deze film die sterk doet denken aan Ticket to Paradise, een andere recente romcom met bikkelende exen (Julia Roberts en George Clooney) in een tropische setting voor een bruiloft. Het is een voorspelbare komedie met simpele humor en een charmante cast. Het kijkt makkelijk weg en dat is precies wat ik nodig had toen ik vermoeid op de bank lag na een drukke week. Plus, Freaky Friday-acteur Chad Michael Murray zit erin!

Brooke Shields heeft na alle ellende in de entertainment industrie (zie docu Pretty Baby op Disney+) een onwijze gunfactor. Hoewel haar acteerwerk niet sterk is, is het wel goed om haar te zien stralen. Ze krijgt goed tegenspel van Benjamin Bratt (Miss Congeniality). Chad Michael Murray leunt op zijn charmes als verrassende love interest voor Shields. Miranda Cosgrove (iCarly) is prima als de gestresste bruid die probeert te voldoen aan haar influencer imago. Bijrollen van Rachael Harris, Wilson Cruz en Michael McDonald zijn ook prima, maar ze krijgen niet veel te doen.

Conclusie
Mother of the Bride is een leuke, luchtige romcom met een charmante cast.

3 sterren

Mother of the Bride is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *