poster Love at First SightDe 20-jarige Hadley (Haley Lu Richardson) is 4 minuten te laat voor haar vlucht naar Londen, om de bruiloft van haar vader bij te wonen. Wachtend op de volgende vlucht, ontmoet ze de Britse Oliver (Ben Hardy). De vonk slaat over, maar eenmaal in Londen verliest Hadley zijn telefoonnummer. Weten de twee elkaar terug te vinden?

Beoordeling
Love at First Sight is een zoete romcom gebaseerd op het boek ‘The Statistical Probability of Love at First Sight’ van Jennifer E. Smith. Hoewel er vaak verwezen wordt naar statistieken in de film, vind ik het wel een gemiste kans dat het niet Love at First Flight is genoemd. Love at First Sight klinkt heel nietszeggend en de film verdient een betere eerste indruk.

Split-actrice Haley Lu Richardson en Ben Hardy (Roger Taylor in Bohemian Rhapsody) hebben veel chemie samen en zijn een charmant stel om naar te kijken. Veel bijzonders gebeurt er niet in dit soort films. Het is een vrij standaard romcom, maar door het spel van Richardson en Hardy krijg je toch het gevoel dat je naar iets bijzonders zit te kijken. Bijrollen van Rocketman-regisseur Dexter Fletcher, Sally Phillips en Rob Delaney mogen er ook zijn.

Hoewel menig romcom een vliegveld scène heeft, voelt de setting hier verfrissend aan. De film heeft een goede productiewaarde en ziet er niet te glamorous uit, waardoor het verhaal zich geaard voelt in de realiteit.

Minpunt is de aanwezigheid van The Good Place-actrice Jameela Jamil. Niet dat ik iets tegen haar heb, maar het is vreemd dat ze in Love at First Sight zonder verklaring steeds opduikt in een andere rol. Totaal onnodig en vrij irritant. Het haalde me steeds uit de film.

Al met al mogen we tevreden zijn met deze nieuwste Netflix romcom. Na Set It Up (2018), Love, Guaranteed (2020), A Tourist’s Guide to Love (2023) en nu Love at First Sight is de streaming gigant het go to adres voor romantische films.

Conclusie
Love at First Sight is een zoete romcom dat naar een hoger niveau wordt getild door de charmes en chemie van hoofdrolspelers Haley Lu Richardson en Ben Hardy.

3,5 sterren

Love at First Sight is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *