TV, TV, TV

Review: The Good Place – seizoen 1 (nu op Netflix)

Het eerste seizoen van de sitcom The Good Place staat nu op Netflix en inmiddels heb ik alle 13 afleveringen gekeken. Gelukkig wordt ook wekelijks een nieuwe aflevering van het tweede seizoen toegevoegd aan de populaire streamingsdienst. Hieronder lees je mijn recensie van het eerste seizoen.

Waar gaat The Good Place over?
Eleanor (Kristen Bell) bevindt zich na haar dood in The Good Place, de plek waar mensen die een goed leven hebben geleid terechtkomen. Ze realiseert zich al snel dat ze hier niet thuishoort en dat haar aanwezigheid een negatief effect heeft op The Good Place. Met de hulp van Chidi (William Jackson Harper), haar zogenaamde soulmate, probeert ze een goed leven te leiden en zo haar plekje te verdienen in The Good Place.

Beoordeling
The Good Place is de nieuwe komedie serie van Michael Schur, de man die ons eerder Parks and Recreation en Brooklyn Nine-Nine gaf. Het is een originele en grappig serie over het leven in het hiernamaals. Sitcom legende Ted Danson speelt Michael, de architect van The Good Place. Hij ontvangt de mensen die zijn overleden en een plekje hebben verdiend in The Good Place, een wereld vol met prachtige huizen en frozen yoghurt winkels. Eleanor (Kristen Bell) realiseert zich als snel dat er een fout is gemaakt en dat zij hier niet hoort te zijn. Zij wilt graag haar plekje verdienen in The Good Place, want daar in The Bad Place is het niet zo leuk (al zit Adam Scott daar wel!). Maar voor de onbeschofte Eleanor is dit een grote uitdaging.

Het eerste seizoen van The Good Place bestaat uit 13 afleveringen. In eerste instantie was ik een beetje sceptisch over hoe ze bovenstaand gegeven leuk kunnen houden. Eleanor wilt leren om een goed persoon te zijn, maar Chidi’s lessen maken niet bepaald een grappige serie. Gelukkig komt The Good Place verrassend uit de hoek met een aantal goede twists die ik hier niet zal verklappen. Ik heb seizoen 1 binnen een paar dagen uitgekeken, omdat ze steeds met goede cliffhangers kwamen waardoor ik weer verder wilde kijken.

Kristen Bell is een charmante actrice die op haar best is als ze niet America’s sweetheart probeert te spelen. De rol van Eleanor is dan ook op haar lijf geschreven. Ze krijgt goed tegenspel van Ted Danson en William Jackson Harper. Jameela Jamil maakt hier haar acteerdebuut als socialite Tahani. Persoonlijk vond ik haar personage erg irritant, maar ze werd wel sympathieker naarmate het seizoen vorderde. Manny Jacinto speelt de zwijgzame monnik Jianyu, de soulmate van Tahani. Hij is veel grappiger dan je in eerste instantie zou verwachten.

Ik zet wel mijn vraagtekens bij de levensduur van The Good Place. Met dit gegeven kunnen ze niet veel kanten op. Ondanks de twists zie ik de serie snel zijn charme verliezen. Schur gooit er wat flashbacks in, maar hij moet onthouden dat dit niet Lost is en dat die flashbacks op een gegeven moment ook zijn functie verloren. Met seizoen 2 kan hij beter naar een mooi en verrassend einde toewerken.

Conclusie
The Good Place is een originele en grappige serie over het leven in het hiernamaals.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

 1. Ik HOU echt van deze serie. Zo fijn dat iedereen hem nu kan kijken dankzij Netflix en dat we seizoen 2 ook via Netflix kunnen bekijken. Ik twijfel ook aan hoe lang het leuk blijft, maar seizoen 2 vind ik tot nu toe ook wel leuk.

  1. Ja, ik ook! Ik wil meer! :p

 2. Geweldige serie , maar ik vind het jammer dat ze niet voor een betere actrice hebben gekozen voor de rol van Eleanor (Kristen Bell) .
  Het is niet overtuigend of leuk ze is ronduit slecht en niet geloofwaardig of grappig.
  De rest van de acteurs zijn geweldig en dragen de serie, vooral Ted Danson speelt Michael subliem.
  Hoop op nieuwe aflevering met een nieuwe Eleanor anders denk ik dat mensen afhaken.
  groetjes Ariana.

  1. Bedankt voor je reactie! Jammer dat je Kristen Bell niet leuk vindt. Ook in andere rollen niet? 🙂

   1. Hoi Gwen,
    Ik kan Kristen Bell niet echt van andere rollen ik zie haar in weinig op de tv of film, ik geloof dat ze een rol had in de film bad moms .
    Ik vind haar gewoon niet goed of funny genoeg in de rol van Eleanor, terwijl de andere acteurs dit geweldig doen naast haar.
    Persoonljk denk ik had de rol van Eleanor veel beter kunnen worden gespeeld door 1 van deze acteurs:
    Bryce Dallas Howard (black mirror/Jurassic World)
    Lisa Kudrow (friends)
    Laura Prepon of Mila kunis (That ’70s Show)
    Sarah Chalke (scrubs)
    Maar de rest van de acteurs zijn perfect in hun rol .
    I LoVe The GooD Place 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *