Review: The Shallows (2016)

poster-theshallowsNancy (Blake Lively) wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze alleen aan het surfen is. Hoewel ze gewond is geraakt, weet ze op een rots te klimmen. Het strand is in zicht, maar de haai laat haar niet met rust.

Beoordeling
Ik had goede dingen gehoord over The Shallows, onder andere dat het de beste haaienfilm is sinds Jaws. De film is zeker beter dan een hoop andere haaienfilms die we de afgelopen jaren hebben gehad, maar persoonlijk vind ik The Shallows iets te uneventful om echt onderhoudend te zijn. Ik miste regelmatig een gevoel van echte dreiging terwijl Nancy zich natuurlijk wel in een verschrikkelijke situatie bevindt. De scène met de twee mannelijke surfers zorgde voor een goede jump scare, maar had iets beter uitgewerkt mogen worden, want het was wel heel snel voorbij.

Nancy zelf vind ik als personage wel goed uitgewerkt. We krijgen voldoende backstory waardoor we om haar geven. Blake Lively weet ook de nodige sympathie op te wekken en speelt een prima hoofdrol. Ze weet de film in haar eentje te dragen en dat is een knappe prestatie. Na The Age of Adaline en The Shallows zie ik Lively graag in meer hoofdrollen.

Conclusie
The Shallows is een prima haaienfilm met een sympathieke rol van Blake Lively, maar mist op momenten wel de nodige dreiging.

rating-3halfstars

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *