poster-barelylethalDe 16-jarige Megan (Hailee Steinfeld) is een getrainde spion die niets liever wil dan een normale tiener zijn. Tijdens een missie om de kwaadaardige Victoria Knox (Jessica Alba) op te pakken, ziet Megan haar kans om te ontsnappen. Ze schrijft zich in als uitwisselingsstudente en komt zo bij een normaal Amerikaans gezin terecht. Megan is blij dat ze eindelijk naar high school mag, maar ze ontdekt dat het niet zo makkelijk is om een normale tiener te zijn.

Beoordeling
Ik had lage verwachtingen van Barely Lethal, maar uiteindelijk heb ik me toch prima vermaakt met de film. Het is op geen enkel vlak een goede of bijzondere film. True Grit-actrice Hailee Steinfeld weet met haar aanstekelijke spel toch een hoop goed te maken. Megan is gek op teen movies en de verwijzingen die ze maakt naar bekende tienerkomedies zijn leuk bedacht. In bijrolletjes zijn Dove Cameron (Liv and Maddie) en Thomas Mann (Me and Earl and the Dying Girl) prima gecast. Sophie Turner, ofwel Sansa van Game of Thrones, speelt ook een spion, maar haar rol is helaas niet goed uitgewerkt. Jessica Alba en Samuel L. Jackson acteren op de automatische piloot, al was dit niet heel storend.

Conclusie
Het is jammer dat de makers niet de juiste balans weten te vinden tussen tienerkomedie en spionage film. Hierdoor wordt Barely Lethal nooit echt bijzonder en zelfs voorspelbaar. Maar ach, je kan het slechter treffen. Het is een vermakelijk niemendalletje.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. Ik vond het een verschrikkelijke film, erg voorspelbaar en nergens spannend.

    1. Ik had ook niet verwacht dat het spannend zou zijn :p

  2. Deze sla ik (voorlopig) dan maar even over.

  3. Ik vond hem leuk voor tussendoor 🙂

  4. […] 2015, maar kregen hier pas in 2016 een release): 4th Man Out; The 5th Wave; 10 Cloverfield Lane; Barely Lethal; Batman v Superman: Dawn of Justice; Before We Go; Blair Witch; Blue Jay; Bone Tomahawk; The Boss; […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *