poster The Greatest HitsHarriet (Lucy Boynton) verliest haar vriend Max (David Corenswet) in een auto ongeluk. Muziek die ze met Max geluisterd heeft, brengt haar letterlijk terug naar momenten in hun relatie. Wanhopig probeert ze de dood van Max te voorkomen, maar haar eigen leven staat stil. Totdat ze David (Justin H. Min) ontmoet en langzaam weer vooruit begint te kijken.

Beoordeling
Tijdreizen is een onderdeel van romantisch drama The Greatest Hits, maar in z’n kern gaat de film daar helemaal niet over. Het gaat over acceptatie. Acceptatie dat er dingen zijn in gebeurd in je leven die je niet kan veranderen, hoe graag je dat wel zou willen. Acceptatie dat je verder moet gaan, ook al wil je dat niet. Maar ook: acceptatie dat je weer mag genieten van het leven na je verlies, hoe eng en pijnlijk dat ook klinkt. En dat het niet betekent dat je je geliefde niet meer belangrijk vindt.

The Greatest Hits neemt ons mee in het rouwproces van Harriet die 2 jaar na het verlies van haar vriend totaal stilstaat. Ze heeft een veilig leventje voor zichzelf opgebouwd, ook al betekent het dat ze haar dromen niet meer kan najagen en veel vrienden is verloren. Ondanks dat dit een film is met tijdreizen, geeft het wel een realistisch beeld van rouw. Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody) is fantastisch als de gebroken Harriet. Ze heeft veel chemie met zowel Pearl-acteur (en nieuwe Superman!) David Corenswet als Justin H. Min (The Umbrella Academy). Corenswet heeft een vrij kleine rol, maar weet met beperkte screentime genoeg indruk te maken dat je begrijpt waarom Harriet moeite heeft om verder te gaan. Min is zo charmant dat je ook begrijpt waarom Harriet zich begint open te stellen voor een nieuw leven. Muziek speelt uiteraard een grote rol in The Greatest Hits en het bevat dan ook een fijne soundtrack.

Conclusie
The Greatest Hits is meer dan een film over tijdreizen. Het is een gevoelige, maar ook charmante film over verlies en acceptatie. Aanrader!

4 sterren

The Greatest Hits is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *