Review: The Guest (2014)

poster-theguestDavid (Dan Stevens, Downton Abbey) is een soldaat die op een dag bij de familie Peterson op de stoep staat. Hij vertelt dat hij bevriend was met hun overleden zoon Caleb. David wint het vertrouwen van de familie, maar wanneer er in de omgeving een aantal doden vallen, wordt dochter Anna Peterson (Maika Monroe, It Follows) wantrouwig.

Beoordeling
The Guest is de nieuwe film van de makers van You’re Next, Adam Wingard en Simon Barrett. Zoals ik in mijn You’re Next review al zei, ben ik niet erg enthousiast over Wingards eerdere werk en zijn gebruik van shaky cam. You’re Next zelf was al een verbetering en ook met The Guest maakt Wingard weer vorderingen als regisseur. Het beeld is redelijk steady voor zijn doen en er zitten een aantal aardige shots bij, zoals wanneer de wind een laken aan de waslijn wegblaast en David daar achter blijkt te staan.

De eerste helft van de film is sterk. Je blijft gissen wat er toch met David aan de hand is en wat de twist zal zijn. Zo halverwege verandert de toon van de film en wordt het één of andere ’80s actie/horror thriller. De tweede helft vind ik dus minder sterk en dat komt niet zozeer door de twist, maar door de uitvoering ervan. Dan Stevens speelt een prima hoofdrol en weet met zijn charisma de film ook te dragen. Maika Monroe vind ik redelijk acteren. Leland Orser en Sheila Kelley als de ouders van Anna spelen prima rollen. Lance Reddick heb ik beter zien acteren, maar doet dat hier om de één of andere reden niet. Ethan Embry duikt op in een klein rolletje (is dit wat er met zijn acteercarrière is gebeurd?).

Conclusie
Al met al is The Guest een spannende film en Adam Wingard laat zien dat hij met stappen vooruit gaat als regisseur. Maar het is Dan Stevens die met zijn presence de film draagt.

rating-3halfstars

The Guest is nu te huur en te koop.

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *