Een tijdje geleden had ik een post geschreven over de top 5 series die ik op Netflix zou willen zien. Helaas staat nog geen enkele serie die ik genoemd heb op Netflix, maar dat weerhoudt me niet om het over mijn nieuwe Netflix wens te hebben, namelijk The X-Files. Nu bekend is dat The X-Files zal terugkeren in de vorm van een 6-delige event serie, vind ik het ook weer tijd om de originele serie weer eens te kijken.

thexfiles001The X-Files ging in 1993 in première met David Duchovny en Gillian Anderson in de hoofdrollen. Anderson speelde de skeptische FBI agent Scully en Duchovny speelde haar partner Mulder die wel gelooft in aliens en andere vreemde zaken. Ik was nog erg jong toen The X-Files op de buis kwam en heb de serie dan ook niet vanaf het begin gevolgd. Sterker nog, ik kan me eigenlijk maar 2 afleveringen goed herinneren: “Home” (#4.02), de klassieker over incestueuze hillbillies, en “Syzygy” (#3.13) over 2 dodelijke vriendinnen. In “Syzygy” is overigens een jonge Ryan Reynolds te zien in een gastrol. Genoeg afleveringen dus om opnieuw te beleven! Kom op, Netflix! Make my wish come true!

Wat vind jij van The X-Files revival?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 Reacties

 1. Sounds like a plan alleen ben ik bang dat ik Duchovny nog steeds ga zien als Hank Moody.

  Ik wil trouwens wel Chuck op Netflix hebben. Stond vorig jaar op de planning om aan te beginnen maar ineens bleek deze uit de database van Netflix verwijderd te zijn. En ik maar denken dat ze alleen maar producties toevoegen.

  1. Netflix voegt niet alleen toe, maar verwijdert ook titels idd. Ik vind dat ook echt jammer. Zo heeft Pitch Perfect er maar kort op gestaan. Heel weird.

 2. The X Files is echt geweldig! Ik heb onlangs alle delen weer gezien, want ik heb alle seizoenen al een poosje liggen op DVD. Ik ben echt heel nieuwsgierig naar de revival, maar ik denk dat ze het origineel niet gaan overtreffen.

  Ik zou het ook leuk vinden als oude series, zoals Knight Rider, Thundercats of Ducktales op Netflix komen te staan. Met Kippenvel hebben zij al een stap in de goede richting gezet, maar ik denk dat de oudere series echt wel een bestaansrecht hebben op Netflix.

  1. Het is moeilijk om het origineel te overtreffen idd, maar ik ben al lang blij dat we weer nieuwe eps gaan krijgen. 🙂

   Ik ben ook voor meer oude series op Netflix. Nu Kippenvel er op staat, wil ik ook Are You Afraid of the Dark!

   1. Oja! Die was ook zo gaaf. Dat kwam toch altijd op RTL op Zaterdagmiddag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *