poster-yourenotyouKlassiek pianiste Kate (Hilary Swank, Million Dollar Baby) blijkt aan ALS te lijden. Ze verliest geleidelijk de controle over haar lichaam en ze wordt afhankelijk van de ondersteuning van anderen, waaronder van haar man Evan (Josh Duhamel, Transformers), bij de normale dagelijkse dingen als douchen. Wanneer Kate de doelloze en vrijgevochten Bec (Emmy Rossum, Shameless) inhuurt om voor haar te zorgen, groeien de twee zeer verschillende vrouwen naar elkaar toe.

Beoordeling
You’re Not You is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michelle Wildgen. Het verhaal is aardig voorspelbaar en doet denken aan de Franse film Intouchables, al is dat laatste niet eens zo erg. De film zit gewoon vol clichés. Natuurlijk gaat Evan vreemd, weet de moeder van Kate alles beter terwijl ze haar dochter nooit opzoekt en wordt Bec een beter persoon door haar tijd met Kate. Gelukkig maakt het uitstekende acteerwerk van Hilary Swank en Emmy Rossum een hoop goed en wist de film mij toch te raken. Bijrollen van Josh Duhamel, Jason Ritter, Marcia Gay Harden en Loretta Devine zijn prima. Julian McMahon en Ali Larter hebben maar heel kleine rollen en weinig om mee te werken, waardoor ik vermoed dat een deel van hun screentime uit de film is geknipt. Sowieso stoorde ik mij aan de editing van deze film. De overgangen naar de volgende scène verliepen niet vloeiend of natuurlijk en de film opent met een onnodige en onnodig lange seksscène. Dit was niet nodig om te tonen dat Kate nog in de bloei van haar leven was.

Conclusie
Hilary Swank en Emmy Rossum tillen met hun uitstekende acteerprestaties deze zeer middelmatige film naar een hoger niveau.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] aan The Fundamentals of Caring behalve het gevoel dat je deze film al eerder hebt gezien. Denk aan You’re Not You met Emmy Rossum als zorgverlener van Hilary Swank. En die film deed mij weer denken aan de Franse […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *