Karla (Halle Berry) ziet hoe haar 6-jarig zoontje Frankie (Sage Correa) wordt ontvoerd. Ze stapt in haar auto en rijdt achter de kidnappers aan, vastbesloten om Frankie terug te krijgen.

Beoordeling
Kidnap werd niet lang na het succes van The Call gemaakt, een soortgelijke thriller met ook Halle Berry in de hoofdrol. De film heeft een paar jaar op de planken gelegen vanwege financiële problemen van productiemaatschappij Relativity Media. Uiteindelijk heeft Kidnap in 2017 toch een bioscoop release gekregen, ook al is het wel echt een film die direct een VOD release had mogen krijgen. Toch heb ik me hier wel prima mee vermaakt op een ‘so bad it’s good’ manier. Met vlagen is de film bijzonder amateuristisch. Zo blijft de camera te lang hangen in bepaalde shots en de introductie van Berry’s personage in het restaurantje waar ze werkt is behoorlijk cringe worthy. Niet zozeer door Berry zelf, maar de scène gaat te lang door en de bitchy klant die ze bedient krijgt zoveel screentime dat je verwacht dat ze iets met de kidnapping te maken gaat hebben. Uiteindelijk gaat deze scène nergens heen, net zoals een aantal andere scènes in de film.

Conclusie
Halle Berry doet haar best, maar kan het matige verhaal en de amateuristische regie van Kidnap niet redden.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. Heb me er enorm mee vermaakt en als je er niet te veel over nadenkt is het een lekker spannende film

    1. Ja, verstand op nul en het is prima te doen. 🙂

  2. Het lijkt me inderdaad een heerlijke ‘so-bad-its-good’ thriller, die ik zeker ooit nog een keer ga kijken. Heeft Halle Berry uberhaupt iets goeds gemaakt? De X-Menfilms tellen niet 😛

    1. Monster’s Ball? Al heb ik een zwak voor Gothika en The Call :p

  3. Perfecte film om te kijken als je doodop bent. Want het gaat eigenlijk over niets, behalve dat haar zoontje gekidnapt wordt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *