poster-theimpossibleMaria (Naomi Watts) en Henry (Ewan McGregor) zijn samen met hun 3 zonen op vakantie in Thailand. Ze zijn bij het zwembad wanneer hun luxe resort getroffen wordt door een tsunami. Maria raakt gescheiden van haar gezin en klampt zich vast aan een boom, tot ze haar oudste zoon Lucas (nieuwkomer Tom Holland) voorbij ziet drijven.

Beoordeling
The Impossible is gebaseerd op het ware verhaal van Maria Belón en haar gezin die in 2004 de tsunami in Thailand hebben meegemaakt. Ondanks dat Belón betrokken was bij het maken van de film en de tsunami natuurlijk een verschrikkelijke ramp was, wist de film mij niet te raken. Naomi Watts speelt een sterke rol en ook Ewan McGregor en de jonge acteurs zijn goed. Maar toch komt de film niet boven het niveau van zo’n waargebeurd verhaal op RTL4 uit. Dat komt door de keuzes die in de film gemaakt worden en de toevalligheden. Goed, het zal allemaal wel echt gebeurd zijn, maar het zorgt wel voor een frustrerende film. SPOILER Neem Henry die besluit om zijn 2 jongste kinderen achter te laten om op zoek te gaan naar Maria en Lucas. De oudste van de twee is 8 ofzo en hij krijgt de verantwoordelijkheid voor zijn kleine broertje. In een vreemd land. Na een tsunami. Ik snap dat je wil zoeken naar je vrouw en oudste zoon, maar zorg eerst voor de kinderen die je nog hebt! En dan is hij verbaasd als hij zijn kinderen later kwijt is geraakt. /SPOILER

Watts heeft haar Oscar-nominatie verdiend, de beelden zijn indrukwekkend, maar verder heeft The Impossible niet veel te bieden. Jammer.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *