Review: The Fundamentals of Caring (2016)

poster-fundamentalsofcaringNa een tragedie besluit Ben (Paul Rudd) te stoppen met schrijven. Hij begint aan een nieuwe carrière als zorgverlener en ontmoet zo Trevor (Craig Roberts), een jongeman met een spierziekte, die nauwelijks zijn huis uitkomt. Samen maken ze een road trip en krijgen ze een nieuwe kijk op het leven.

Beoordeling
The Fundamentals of Caring beleefde eerder dit jaar zijn première op de Sundance Film Festival en werd vervolgens released door Netflix. De film is gebaseerd op het boek ‘The Revised Fundamentals of Caregiving’ van Jonathan Evison. Het is een vermakelijke feel good movie geworden waarbij ik zeker een aantal keer heb gelachen, maar geen traantje bij moest laten. Eigenlijk mankeert er weinig aan The Fundamentals of Caring behalve het gevoel dat je deze film al eerder hebt gezien. Denk aan You’re Not You met Emmy Rossum als zorgverlener van Hilary Swank. En die film deed mij weer denken aan de Franse film Intouchables en zo zijn er vast nog een aantal voorbeelden te noemen. Originaliteit is dus ver te zoeken, maar laat je dat zeker niet weerhouden om de film een kans te geven.

Paul Rudd speelt een fijne hoofdrol en hij krijgt goed tegenspel van de relatief onbekende Craig Roberts. Samen weten ze de film prima te dragen. Selena Gomez speelt een aardige bijrol, al denk ik dat een andere actrice meer met deze rol had kunnen doen.

Conclusie
The Fundamentals of Caring is een fijne feel good movie die doet denken aan films als Intouchables en You’re Not You. Vernieuwend is het niet, maar het is zeker wel een kijkbeurt waard.

rating-3halfstars

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *