TV, TV, TV

Scream: Noah ontdekt Audrey’s geheim in “Dawn of the Dead” (#2.05)

Sinds het lichaam van Jake is ontdekt in de vorige aflevering zou de shit de fan moeten gaan hitten, maar met “Dawn of the Dead” (#2.05) komt alle vaart en opbouw van de eerste 3 afleveringen tot een screeching halt. Nog meer filler! En waarom zitten we na vijf(!) afleveringen nog maar op 2 kills? Jacqueline van Sweet Movies heeft gelijk dat Scream steeds meer op Pretty Little Liars begint te lijken.

scream205-noahNoah knows
Gelukkig eindigt de aflevering met een belangrijke ontwikkeling: Noah ontdekt dat Audrey een link heeft met de killer nadat hij de berichten zag op haar telefoon. Maar wat gaat hij met deze info doen? Denkt hij nou echt dat zijn bestie iets te maken heeft met de dood van Jake?

De telefoon van Jake
In deze aflevering ontdekt Emma de telefoon van Jake in haar tas. Dit moet bijna wel betekenen dat het één van haar klasgenoten is, want wie kan er anders makkelijk in haar buurt komen? Eli doet heel verdacht en biedt aan om de telefoon weg te werken. Hoort dit bij zijn plan? Probeert hij Emma voor zich te winnen door zich als held voor te doen?

scream205-stavoStavo’s kunst maakt hem niet populair
Ondanks dat het lichaam van Jake net is ontdekt gaat Stavo gewoon door met ongepaste kunst maken. Audrey is het zat en confronteert hem met zijn creepy hobby, wat leidt tot een vechtpartij binnen de school. Hoewel het super weird is om tekeningen te maken van je klasgenoten waarop ze dood worden afgebeeld, denk ik niet dat hij iets met de moorden te maken heeft. Hij lijkt een creepy fanboy.

Hebben ze normale, functionerende leraren op die school?
Seriously, wat is er mis met die psychologie lerares Miss Lang? Goed idee om Emma alleen op te sluiten in een kamer. Behalve dat er een killer ergens rondsluipt is Emma ook nog eens super onstabiel. Ik denk niet dat Miss Lang iets met de moorden te maken heeft, want haar introductie doet teveel denken aan die van Piper, maar ze doet wel verdacht. Waarschijnlijk is ze een boek aan het schrijven over de moorden ofzo. Denkt aan Gale Weathers, maar dan een stomme versie.

scream205-killerMijn top 3 verdachten in willekeurige volgorde:

1. Kieran
Ik zit nog steeds te wachten tot Kieran iets gaat toevoegen aan de serie en hij is bijna altijd toevallig net niet aanwezig wanneer de killer toeslaat, zoals bij de bowlingbaan in seizoen 1.

2. Eli
Het creepy neefje van Kieran doet erg verdacht. Is hij een red herring net als Stavo of heeft hij echt iets met de moorden te maken? Het blijft onduidelijk.

3. Zoe
Ik heb het nog niet veel over Zoe gehad, want er valt eigenlijk niet veel te zeggen over haar. Maar als ze het oude script van Scream 2 hebben gebruikt voor inspiratie dan is Zoe de killer, net zoals de onschuldig ogende Hallie (een vriendin van Sidney) in Scream 2 één van de originele killers was.

Vragen na de eerste 5 afleveringen:
• Wie maakt Audrey het leven zuur?
• Wie heeft Jake vermoord?
• Wat heeft de boerderij van Troy James met het verhaal te maken?
• Waar waren Jake en Quinn Maddox mee bezig?
• Waarom heeft Stavo een Brandon James masker?
• Wanneer gaat Haley eindelijk dood?

Wie vind jij verdacht?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

  1. Ik verdenk helemaal niemand want ik vind dit seizoen zo tegenvallen haha 🙁

    1. Na de eerste 3 afleveringen had ik goede hoop dat het beter zou worden, maar de laatste 2 afleveringen vallen me zwaar tegen. Het is ook moeilijk om te speculeren wanneer ze ons zo weinig geven om mee te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *