Reviews

Review: The Fundamentals of Caring (2016)

poster-fundamentalsofcaringNa een tragedie besluit Ben (Paul Rudd) te stoppen met schrijven. Hij begint aan een nieuwe carrière als zorgverlener en ontmoet zo Trevor (Craig Roberts), een jongeman met een spierziekte, die nauwelijks zijn huis uitkomt. Samen maken ze een road trip en krijgen ze een nieuwe kijk op het leven.

Beoordeling
The Fundamentals of Caring beleefde eerder dit jaar zijn première op de Sundance Film Festival en werd vervolgens released door Netflix. De film is gebaseerd op het boek ‘The Revised Fundamentals of Caregiving’ van Jonathan Evison. Het is een vermakelijke feel good movie geworden waarbij ik zeker een aantal keer heb gelachen, maar geen traantje bij moest laten. Eigenlijk mankeert er weinig aan The Fundamentals of Caring behalve het gevoel dat je deze film al eerder hebt gezien. Denk aan You’re Not You met Emmy Rossum als zorgverlener van Hilary Swank. En die film deed mij weer denken aan de Franse film Intouchables en zo zijn er vast nog een aantal voorbeelden te noemen. Originaliteit is dus ver te zoeken, maar laat je dat zeker niet weerhouden om de film een kans te geven.

Paul Rudd speelt een fijne hoofdrol en hij krijgt goed tegenspel van de relatief onbekende Craig Roberts. Samen weten ze de film prima te dragen. Selena Gomez speelt een aardige bijrol, al denk ik dat een andere actrice meer met deze rol had kunnen doen.

Conclusie
The Fundamentals of Caring is een fijne feel good movie die doet denken aan films als Intouchables en You’re Not You. Vernieuwend is het niet, maar het is zeker wel een kijkbeurt waard.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. Ik vond Intouchables wel goed, maar You’re Not you niet echt denderend. Als dit een fijne feelgood film is wil ik hem wel proberen. Paul Rudd vind ik ook altijd wel goed, dus dat is weer een extra reden om te kijken.

    1. Ik vind The Fundamentals of Caring leuker dan You’re Not You, die film vond ik meer drama dan feel good.

  2. Nu ben ik wel heel benieuwd geworden, helemaal met Paul Rudd erin 🙂

    1. Het is zeker de moeite waard voor Rudd. 🙂

  3. Ik heb deze aan mijn watchlist toegevoegd alleen maar omdat Paul Rudd de hoofdrol vertolkt. Dat zal Nostra ook wel gedaan hebben maar jij ook denk ik zo. Correct me if I’m wrong.

    1. Haha ja, dat klopt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *