Review: The DUFF (2015)

poster-theduffBianca (Mae Whitman, Parenthood) komt erachter dat zij de DUFF is van haar vriendinnengroep, de ‘designated ugly fat friend’. Hoewel haar populaire buurjongen Wesley (Robbie Amell, Struck by Lightning) uitlegt dat dat niet per se betekent dat ze lelijk of dik is, maar alleen in vergelijking met haar populaire vriendinnen, stort haar wereld in. Ze vraagt Wesley om hulp om van haar DUFF label af te komen.

Beoordeling
The DUFF is één van de leukste tienerkomedies die ik de afgelopen jaren heb gezien. Het verhaal zelf is niet bijzonder origineel en lijkt op een variant van She’s All That, waarin het ‘lelijke’ meisje wordt omgetoverd tot een beauty. Nu zit er gelukkig geen weddenschap in The DUFF en gaat de film op een bedachtzame manier om met het concept van de ‘DUFF’. Wat de film probeert te zeggen is dat iedereen wel iemands DUFF is. Het maakt niet uit hoe knap of populair je bent, er zal altijd wel iemand zijn die weer knapper of populairder is. En dat is oké als je maar tevreden bent met jezelf.

Hoofdrolspeelster Mae Whitman vind ik één van de meest ondergewaardeerde actrices van haar generatie. Het grote publiek kent haar misschien van haar bijrollen in The Perks of Being a Wallflower en Scott Pilgrim vs the World, maar met The DUFF laat zij zien dat ze ook een film kan dragen. Mae is charmant, grappig en tijdens de emotionele momenten voel je met haar mee. Ze krijgt daarnaast prima tegenspel van Robbie Amell met wie zij veel chemistry heeft. Verder zijn er leuke bijrollen van Ken Jeong als leraar en Allison Janney als de moeder van Bianca.

Conclusie
The DUFF bevat alle elementen om een teen movie klassieker te worden net zoals voorgangers als Clueless, Mean Girls en 10 Things I Hate About You.

rating-4stars

12 reacties

 • Helemaal mee eens. Echt een leuke film. Boven verwachting goed.

 • Niet gezien en de poster ziet er ook niet uit alsof dit een goede film is, maar fijn om te horen dat hij zo leuk is. Jammer dat hij niet op Netflix staat, anders zou ik ‘m meteen aan m’n dochters aanraden 🙂

 • Helemaal mee eens! Al ben ik bang dat deze film heel lang een ondergewaardeerde film zal blijven (vooral in NL), wat zo jammer is gezien de goede boodschap die de film bevat. Het is te hopen dat de film een keer op de Nederlandse buis te zien zal zijn en zo toch publiek zal trekken. 😀

  • Ik denk ook dat de film een tijdje underrated zal zijn, vooral in NL, maar uiteindelijk uitgroeit tot een klassieker. Als de film op Netflix zou staan dan groeit de naamsbekendheid wel snel denk ik.

 • Ik vond het ook een leuke film! 😀 Erg jammer ook dat hij niet in Nederland is uitgekomen op wat voor manier dan ook.

  Ik ken Mae Whitman vooral van Parenthood (ook zeker een aanrader mocht je die serie nog niet gezien hebben!). En Robbie Amell <3

  • Idd! Er zijn genoeg slechtere films die wel in de bios komen en jammer dat The DUFF dan niet zo’n release krijgt.

   Ik heb Parenthood nog niet gezien, maar die serie wil ik nog graag zien 🙂

 • Ik heb deze een paar maanden geleden met m’n lady gezien (wat ik allemaal wel niet doe voor that woman, haha) en de film is mij goed bevallen. Ik ging wel lekker stuk om een aantal momenten en Mae Whitman zit in mijn hart sinds Parenthood. Idd een leuke tienerkomedie en een aanrader voor iedereen die dit genre een warm hart toedraagt.

 • Pingback: Review: Freaks of Nature (2015) – BE COOL, SODAPOP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *