poster-demolitionNa het overlijden van zijn vrouw probeert de afgestompte Davis (Jake Gyllenhaal) zijn leven weer op te bouwen. Hij komt in contact met klantenservice medewerker Karen (Naomi Watts) en haar zoon Chris (Judah Lewis) na het schrijven van een klachtenbrief en ontwikkelt een onverwachte band met de twee.

Beoordeling
Regisseur Jean-Marc Vallée had de afgelopen jaren succes met Dallas Buyers Club en Wild. Nu is hij terug met Demolition, een verhaal over rouw. Iedereen rouwt op z’n eigen manier en Demolition laat zien dat hoofdpersoon Davis eerst letterlijk zijn oude leven moet afbreken om weer verder te kunnen. Doordat Davis zo afgestompt is liet de film mij eigenlijk maar koud en vond ik het zelfs een beetje saai. Zijn vriendschap met Karen kwam in mijn ogen niet zo goed uit de verf, maar zijn vriendschap met haar zoon Chris werd beter neergezet.

Jake Gyllenhaal is al jaren lekker bezig, denk aan zijn rollen in films als Nightcrawler en Enemy, en in Demolition speelt hij opnieuw een fantastische rol. Naomi Watts heeft niet veel om mee te werken en raakt al snel op de achtergrond. Nieuwkomer Judah Lewis maakt indruk en hopelijk gaan we nog meer van deze jonge acteur horen. Chris Cooper speelt een prima bijrol als de schoonvader van Davis.

Conclusie
Demolition is zeker het bekijken waard voor Jake Gyllenhaal, maar wist mij als film niet te pakken doordat de hoofdpersoon zo afgevlakt is.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

8 reacties

 1. Klinkt als een mindere film dan waar we hem normaal in zien. Wie weet zie ik hem ooit nog een keer 🙂

  1. Ik heb het gevoel dat ik de enige ben die er niet zo van genoten heeft. 😉

 2. Ik vond het een hele mooie film. Jake Gyllenhaal is weer geweldig!

  1. Ja, Jake is top! 😀

 3. Ik vond het een hele mooie film en hoewel ik het niet geheel eens ben met je kritiek snap ik die wel. Voor mij was het een echte aanrader

  1. Ben blij dat je er meer van hebt kunnen genieten!

 4. Kan me er wel iets bij voorstellen, maar heb er zelf een stuk meer van genoten en ging helemaal op in de wereld die Gyllenhaal weet neer te zetten.

  1. Dat doet Jake weer goed inderdaad. Fijn dat de film jou wel wist te pakken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *