poster-godzillaNormaal start ik mijn reviews met een omschrijving van het verhaal van de film, maar ik kan niet bedenken hoe ik het verhaal van deze bijzonder slechte film netjes zou moeten omschrijven. Basically heb je twee monsters die een puinzooi van de wereld maken en dan komt Godzilla om die monsters een lesje te leren. En ondertussen rent de jonge marinier Ford Brody (Aaron Taylor-Johnson, Kick-Ass) maar wat rond op verschillende continenten. Warner Bros. heeft blijkbaar ook geen idee waar hun film over gaat, want volgens de officiële site is dit het verhaal:

Van visionair regisseur Gareth Edwards (Monsters) komt het indrukwekkende verhaal over moed en verzoening in een tijd van allesverwoestend natuurgeweld. De angst-aanjagende Godzilla verrijst terwijl de mensheid machteloos toekijkt.

Beoordeling
De film begint nog enigszins veelbelovend met dank aan de aanwezigheid van Bryan Cranston (Breaking Bad). Al snel wordt het alleen maar slechter en slechter tot je het punt bereikt dat het je allemaal niet meer interesseert en je gewoon hoopt dat de film snel eindigt. Het verhaal is bizar slecht. Ik wilde een film zien over Godzilla, maar in plaats daarvan ligt er heel veel focus op twee gigantische bidsprinkhaan-achtige monsters. Verder is er een groot gebrek aan character development. Ik snap niet hoe regisseur Gareth Edwards acteurs als Cranston, Ken Watanabe (The Last Samurai), Sally Hawkins (Blue Jasmine) en Juliette Binoche (The English Patient) heeft weten te strikken voor deze film. Op Cranston na hebben zij niets om mee te werken. Het grootste deel van de tijd staan zij er maar wat bij en hetzelfde kan gezegd worden over veelbelovend talent Elizabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene). Aaron Taylor-Johnson is een prima acteur, maar ook hij, als hoofdrolspeler, staat er vaak maar wat verwilderd bij te kijken. Om aan te geven hoe slecht deze film wel niet is: Edwards is het zelfs gelukt om een slechte acteerprestatie uit Bryan Cranston te krijgen, de man die 4 Emmy’s heeft gewonnen voor Breaking Bad!

Conclusie
Toen ik Godzilla aan het kijken was zat ik te denken dat ik liever Cloverfield aan het kijken was. Dat was pas een goede monster movie.

rating-2stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] die zijn shaky cam fase nog niet voorbij is. Maar goed, door Kongs associatie met de wanstaltige Godzilla (2014), had ik weinig hoop voor Kong: Skull Island. Gelukkig waren mijn zorgen onterecht, want […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *