poster-furious7Nadat Furious 6 bad guy Owen Shaw werd uitgeschakeld door Dom Toretto (Vin Diesel) en zijn team, is zijn oudere broer Deckard Shaw (Jason Statham) uit op wraak.

Beoordeling
Furious 7 is één van de meest succesvolle films van het afgelopen jaar. Na de creatieve opleving van de Fast & Furious franchise met Fast Five en Furious 6 wordt met Furious 7 opnieuw een sterk deel afgeleverd. Maar het is ook een beladen film om naar te kijken gezien de dood van acteur Paul Walker die halverwege de opnames kwam te overlijden na een ongeluk die niets met de opnames zelf te maken had. Het is bewonderenswaardig dat de cast en crew de film nog op zo’n manier wist af te ronden dat de kijker zelf weinig merkt van het verlies van Walker wat natuurlijk een grote impact heeft gehad op de productie. Furious 7 is ook een prachtig eerbetoon aan Walker en ze hebben zijn personage Brian een mooi afscheid van de franchise gegeven.

Ik denk dat ik Furious 7 wel beter had kunnen waarderen als de vorige delen iets verser in mijn geheugen zaten. De film bevat aardig wat verwijzingen naar de eerdere films en ik zal er vast wel een aantal hebben gemist. Voor de echte fans natuurlijk heel leuk, maar ook voor de casual Fast & Furious kijker is er genoeg om van te genieten. Furious 7 bevat een aantal indrukwekkende actiescènes, humor en een leuke cast. De film verveelt geen moment. Jason Statham speelt een formidabele bad guy. Niet zozeer omdat zijn personage goed uitgewerkt is, maar eerder omdat hij Jason Statham is! Het gebruik van MMA-vechter Ronda Rousey en Ong-bak ster Tony Jaa geven de vechtscènes extra punch. Dwayne Johnson is nog steeds een fijne toevoeging aan de cast, al vond ik de aanwezigheid van Kurt Russells personage qua toon niet echt bij de film passen.

Conclusie
Al met al is Furious 7 opnieuw een geslaagde film in de populaire franchise.

rating-4stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

10 reacties

 1. Inderdaad een heerlijke vermakelijke film. Van mij had er nog meer Dwayne Johnson in mogen zitten, z’n rol was deze keer wat kleiner. En Statham is natuurlijk altijd cool 😉

  1. Ik had ook meer Dwayne Johnson willen zien in de film. Ik was eigenlijk verbaasd dat hij tegen het einde van de film weer betrokken werd bij het plot. Hij leek een beetje vergeten, maar dit had geloof ik ook met een scheduling conflict te maken.

 2. Goede film en terecht wat je schrijft: een mooi eerbetoon aan Paul Walker en zijn personage.

  1. Ik had verwacht dat zijn personage dood zou gaan, maar ik vond het op deze manier beter afgesloten.

 3. Zeker een onderhoudende popcornfilm maar doordat de actie wel erg overdreven was ditmaal toch niet helemaal optimaal van kunnen genieten. Ook Vin Diesel blijf ik nog steeds een acteur vinden met beperkte mogelijkheden. Wat meer The Rock had de film zeker beter gedaan.

  1. Diesel is zeker beperkt als acteur. Mocht er nog een Furious 8 komen dan hoop ik op meer The Rock. Al vond ik dit deel ook wel een mooie afsluiter voor de franchise.

 4. Ik had gehoopt dat de franchise met deze film zou eindigen. Ik ben een groot fan van de franchise, maar ik had het passender gevonden. Dat er een deel 8 komt vind ik dan eigenlijk ook erg jammer.

  Furious 7 is inderdaad een prachtig eerbetoon en het is bijzonder hoe goed ze erin zijn geslaagd scènes zonder Paul Walker zo echt te laten lijken.

  Ik heb de dag nadat ik Furious 7 had gezien het eerste deel er weer eens bijgepakt, dan valt het kwartje voor heel veel verwijzingen plotseling. Het waren echt hele mooie verwijzingen ook, en van die ‘ahw’-momenten. Daarnaast was het terugkijken van deel 1 ook hilarisch trouwens, die special effects van toen :p

  1. Ik ben het met je eens. 🙂

   Grappig! Ik ga deel 1 ook weer eens kijken, dan snap ik die verwijzingen ook 😉

 5. […] kwam te overlijden voordat hij al zijn scènes voor Part 2 had gefilmd. Nu hebben ze dit niet à la Furious 7 kunnen oplossen en wordt er o.a. om Hoffmans afwezigheid heen gewerkt door Haymitch (Woody […]

 6. […] shock van Letty (Michelle Rodriguez) en de rest. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek, namelijk Furious 7 bad guy Deckard Shaw (Jason Statham), om Dom terug te vinden en Cipher te pakken te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *