Review: Shutter (2008)

poster-shutterBen (Joshua Jackson) en Jane (Rachael Taylor) zijn maar net getrouwd wanneer ze voor Bens nieuwe baan als fotograaf naar Japan gaan. Na een auto ongeluk beginnen de newlyweds een geest te zien. eerst op hun foto’s, maar later ook in het echt.

Beoordeling
Shutter oogt als een remake van een Japanse horrorfilm, maar in werkelijkheid is het een remake van een Thaise horrorfilm. Waarom ze de setting hebben verplaatst naar Japan? Geen idee, want het lijkt geen toegevoegde waarde te hebben. Het lijkt me niet dat ze het deden om te cashen op het succes van de Japanse horror remakes, aangezien na The Ring en The Grudge, de overige remakes niet veel succes hebben gehad.

In mijn belevenis lijken al die horror remakes op elkaar en Shutter volgt dan ook een vrij standaard verhaaltje die doet denken aan The Grudge, waarin Sarah Michelle Gellar en Jason Behr er het beste van probeerden te maken in Japan. Shutter heeft wel een aardige twist, waardoor de film tegen het einde interessanter wordt. Het is wel jammer dat je zo lang moet wachten tot het eindelijk interessanter wordt, want eng wordt de film nooit. Gelukkig spelen Joshua Jackson en Rachael Taylor prima rollen, waardoor de film nog enigszins vermakelijk is. David Denman, John Hensley en James Kyson Lee spelen (te) kleine bijrolletjes.

rating-3stars


Shutter staat op Netflix.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *