Die J.J. Abrams! Zei ik eerder deze week nog dat er maar weinig films zijn waar ik dit jaar echt heel erg naar uitkijk, komt Abrams als een soort kerstman met een cadeautje: 10 Cloverfield Lane.

Cloverfield is één van mijn favoriete films van 2008, maar waar ik misschien nog meer van genoten heb is de briljante viral marketing campagne die eraan vooraf ging. Denk aan Slusho! You Can’t Drink Just Six! Nu levert Abrams met zijn Bad Robot productiebedrijf uit het niets de mysterieuze trailer voor 10 Cloverfield Lane af. Let the speculation begin!

Mary Elizabeth Winstead speelt een vrouw die na een ongeluk wakker wordt in de kelder van een voor haar onbekende man (John Goodman) die claimt dat hij haar heeft gered van een chemische aanval die de buitenwereld onbewoonbaar heeft gemaakt. Bekijk de trailer hier:

Wat heeft deze film met Cloverfield te maken? In de woorden van Abrams via Collider:

“The idea came up a long time ago during production. We wanted to make it a blood relative of Cloverfield. The idea was developed over time. We wanted to hold back the title for as long as possible.”

Wat denk jij dat de connectie is tussen Cloverfield en 10 Cloverfield Lane?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. Ik hoop het! Ik ben de film een beetje vergeten, maar ik denk dat er een bom oid is neergegooid in de hoop ‘het beest’ te verslaan, alleen nam dat de mensheid ook met zich mee. 😛 Word weer eens hoog tijd om Cloverfield te kijken.

    1. Er was idd een bom gegooid op Central Park waar Clover zich bevond. Misschien was het een dirty bomb en dan klopt het gedeelte over de chemische aanval waardoor de buitenwereld onbewoonbaar is. Maar misschien liegt John Goodman daarover en loopt Clover nog rond. Op een gegeven moment voelen ze een trilling en dat zou Clover kunnen zijn.. Ik ben iig erg nieuwsgierig geworden!

  2. Ik heb ontzettend genoten van Cloverfield, dus ik vind het geweldig dat dit project zo geheim heeft kunnen blijven. Dat is in de wereld van het internet tegenwoordig erg lastig. Het feit dat J.J. Abrahams meewerkt aan deze film en het niet in found-footage stijl is opgenomen maakt mij des te nieuwsgieriger!

    1. Ja, ik vind het ook erg bijzonder dat het project zo lang geheim heeft kunnen blijven. Ben zeer benieuwd! 😀

  3. De aankondiging kwam als een grote verrassing en de film komt ook al zo snel uit! Doorgaans prober ik trailers te vermijden maar deze week heb ik hem 2 x in de bios gezien. Ontzettend geode trailer die verder niets los laat over het plot. Een verademing tussen al die trailers die de helft van de film al spoilen

    1. Ik vond het ook een goede trailer idd. Ben echt benieuwd wat er speelt buiten de bunker en wat het met Cloverfield te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *