Reviews

Review: Snow White and the Huntsman (2012)

Wanneer de moeder van Snow White (Kristen Stewart, Twilight) komt te overlijden, trouwt haar vader, de koning, met de mooie Ravenna (Charlize Theron). Ravenna neemt al snel de troon over en laat Snow White opsluiten. Na zoveel jaar is Ravenna niet meer de mooiste van het land. Zij heeft de schoonheid van Snow White nodig om eeuwig mooi te blijven. Maar Snow weet te ontsnappen en Ravenna stuurt the Huntsman (Chris Hemsworth, Thor) erop uit om haar terug te brengen.

Beoordeling
Snow White and the Huntsman begint zo sterk. Charlize Theron is voortreffelijk als de Evil Queen. Zij is zoveel beter dan het slechte script en ze weet er met haar talent het beste van te maken. Hetzelfde kan niet gezegd worden van Kristen Stewart. Sterker nog, zodra Stewart in het verhaal verschijnt, wordt de film langzaam slechter en slechter. En Stewart is helemaal niet zo’n slechte actrice met het goede matriaal. Kijk maar naar Panic Room of Into the Wild. Maar als Snow White slaat ze de plank mis. Ze heeft totaal geen uitstraling en ze is zeker niet de mooiste van het land. Helemaal niet naast Charlize Theron! Misschien doet ze het wel goed als leading lady in de Twilight films, maar een grote film als Snow White and the Huntsman kan ze niet dragen. Stewart oogt veels te passief. En zij moet de grote hoop zijn van het koninkrijk.

Chris Hemsworth maakt wel wat goed als the Huntsman, maar hij heeft weinig om mee te werken. Moeten we echt geloven dat hij geïnteresseerd is in Snow? Daarbij ziet Hemsworth eruit als een echte man en Stewart is zo meisjes-achtig. Het was meer creepy dan romantisch. Sam Claflin (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) speelt de jeugdvriend en mogelijke love interest van Snow. Tja. Qua leeftijd past hij wel beter bij haar. Doen ze uit eindelijk iets met deze love triangle? Nee, eigenlijk niet. Dat bewaren ze zeker voor de sequel.

De film is minstens een half uur te lang. De dwergen hebben ze er alleen maar ingegooid, omdat ze in het klassieke verhaal horen. Dat de schrijver geen idee had wat hij met de dwergen moest doen in de film is duidelijk. Ze hadden eerder in het verhaal geïntroduceerd moeten worden, want nu voelt het als een afterthought. Regisseur Rupert Sanders (SWATH is zijn debuut) weet mooie plaatjes te schieten. Er zitten een paar mooie shots bij. Maar waarom de film op een gegeven moment op Lord of the Rings lijkt?!

Conclusie
SWATH is één van de twee Sneeuwwitje film die dit jaar in de bioscoop draaide. Veel mensen lijken de voorkeur te geven aan deze film, maar voor mij is Mirror Mirror de winnaar. Mirror Mirror is een vermakelijke film, niet zo frustrerend en Lily Collins is de betere Snow White. Om SWATH echt te kunnen waarderen, moet je een grote Stewart fan zijn.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] Ik was niet erg enthousiast over Snow White and the Huntsman. Dit had vooral te maken met het slechte script en het matige acteerwerk van Kristen Stewart. Het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *